ABOUT

KORT SAMENGEVAT: Julie – 28 – Gezonde Foodie & Running Girl – Gent

 

DSC_1304

Wat leuk dat jullie hier een kijkje komen nemen. Op instagram, facebook en twitter kunnen jullie me volgen als hapjesprincess en hier blog ik op hapjesprinces.be zonder de ‘s’. Gewoon omdat ik ooit las dat je beter een merk bent om gevolgd te worden. Wel, hapjesprinces is mijn eigen fictief merk 😉 Hier is mijn plekje om te schrijven over gezonde voeding, lekkere recepten te delen en jullie te inspireren dat gezond en lekker eten hand in hand gaan en dat hardlopen gewoon zo fijn is.

Ik hou van koken en nog meer van het opeten. Voel me soms op het randje van zot. Ik ben zo’n type die echt 10 kilometer gaat omrijden omdat ik weet dat daar de beste bakker te vinden is. Lekker koken begint voor mij al bij de zoektocht naar de juiste en puurste ingrediënten. Niets leuker dan (op vakantie) lokale marktjes afschuimen op zoek naar de lekkerste ingrediënten. Eten is voor mij meer dan een noodzakelijke must. Het is mijn manier om mijn liefde te tonen, om te genieten, om te ontspannen, om mijn lichaam te verzorgen, om gezelligheid te creëren. Ik hou van gezelligheid en daarbij hoort gewoon een lekker bordje eten, eventueel een glaasje wijn en liefst ook veel kaarsen. Mijn enige voorwaarde is dat mijn eten lekker, puur en gezond moet zijn. Doorgaans eet ik weinig vlees en vettige sauzen. Kook zonder E-nummers en kies voor echt en puur voedsel. Je doet me meer plezier met een stukje kip of vis en lekkere groentjes. Ik haal inspiratie uit de mediterrane keuken. Een keuken vol olijfolie, veel lekkere groenten, visgerechten, simpel en toch bomvol smaak !!

Ik ben kieskeurig op mijn voeding en steek niet zomaar alles in mijn mond. Ik ‘zondig’ (maar zo wil ik het eigenlijk niet noemen, ik noem het gewoon genieten) graag, maar alleen met dingen waar ik echt van geniet. Zo nu en dan een stukje brood met roomboter en grof zout. Een dessertje gaat er ook vaak in en ik heb en zwak voor pure chocolade met amandelen en appeltaartjes. Je ziet het al, alles draait hem om evenwicht en balans; nu en dan eens een frietje, een pasta’tje of dessert. Balans en ‘being healthy’ daar draait het om hier op mijn blog. Het gaat hier over een luxe levensstijl waarbij je alles mag eten en ook geniet van wat je eet en drink, maar die levensstijl zorgt er toch voor dat je fitter en energierijker bent omdat je kookt met pure ingrediënten, geen pakjes en zakjes en zonder E-nummers. En zonder dat je het bewust beseft, zullen er misschien wel wat kilootjes afvliegen.

Sinds ik deze gezonde levensstijl aanneem ben ik veel energieker, meer gefocust, zelfzekerder en sta ik dichter bij mezelf. Naar geen van deze dingen was ik op zoek maar nu ik ze gekregen heb zou ik ze voor geen geld in de wereld weer inruilen en dat gevoel wil ik bij anderen ook aan werken en mee inspireren en motiveren. Het beste uit jezelf halen start van binnenuit. Met voeding en beweging. Eens je beter in je vel zit, zal je merken dat je meer straalt, je meer energie hebt, je meer geniet van kleine dingen in het leven en je bewuster bent van jezelf en je omgeving, … 

Ik hoop dat ik jou kan inspireren om gezonder in het leven te staan, gezondere keuzes te maken zoals thuis als in de winkel. Ik beloof dat het de moeite waard is!

Recepten mogen mits bronvermelding en een link naar mijn blog gerust overgenomen worden en laat me gerust weten als je een receptje van me gemaakt hebt via mail, facebook of instagram.

Als jullie me iets willen melden of vragen kan je altijd een mailtje sturen. Of heb je een leuk idee of gewoon zin om samen te werken, laat me gerust iets weten via mail julievanweehaeghe@gmail.com

Schrijven in opdracht

Schrijven over eten doe ik graag. Je kan me gerust een mailtje sturen om me in te huren voor het schrijven van recepten, columns, culinaire producten en andere teksten over eten of gerelateerde onderwerpen.

Workshops in opdracht

Samen koken en samen eten, dat is wat ik het liefst doe. Je kan me inhuren voor het geven van kookworkshops of kookdemo’s bij jou thuis. Of heb je gewoon zin om met een groepje vrienden bij mij te komen eten? Ik ben in te huren voor alles die met eten te maken heeft, dus neem gerust contact met op op voor meer info.

Groetjes Julie X

20 Comments

  • Reply Asha 16 juni, 2013 at 18:55

    Hi Julie,

    Wat een leuke blog heb je, zeg! Misschien kijk ik verkeerd, maar ik weet niet hoe ik je een berichtje kan sturen, dus ik doe het even zo. 😉
    Ik kwam hem tegen nadat ik je reactie op de vegan brownies van Annemerel.com had gelezen, over het gebruik van kokosvet. Ik heb het recept vanochtend gemaakt, en een beetje aangepast, en het was erg lekker. Ik heb (bijna) 225 ml kokosolie/vet gebruikt ipv zonnebloemolie en dat was op zich goed. De kokos proef je dan natuurlijk wel, maar niet overheersend. En anders kan je misschien 50/50 doen? Ik heb ook de 400ml ahorsiroop vervangen door nog geen 50ml agavesiroop. Het had misschien iets zoeter mogen zijn, maar 400ml lijkt me echt veel te veel. En als laatste heb ik 2 repen pure chocolade van Verkade gesmolten, en die erdoorheen gemixt met 25 gram cacao poeder. Ik hoop dat je er wat aan hebt!
    Liefs, Asha

    • Reply julivwee 18 juni, 2013 at 13:31

      Dag Asha

      Bedankt voor je tips. Ik heb onlangs ook een recept verbouwd en een brownie van gemaakt en het was best wel geslaagd :) altijd leuk om een beetje je eigen touch eraan te geven he.
      Weet jij het verschil tussen ahornsiroop en agavesiroop?

      Gr. Julie

  • Reply benvds71 12 juli, 2013 at 19:44

    hoi,

    ik/wij vinden de receptjes op je blog super. Zo komen we er toe om eens iets nieuws klaar te maken en blijkbaar komen onze smaken wel overeen – ik / wij hebben alvast goed wat inspiratie opgedaan. 1 vraagje nog : kan je aan je blog artikels onder het “share” ook nog “printen” toevoegen … een stuk eenvoudiger om een receptje mee naar de keuken te nemen. Dat is op je wordpress dashboard onder “settings”, dan “sharing”, en dan het printer icoontje naar de “enabled services” verslepen.

    en laat ze maar komen die receptjes :-)

    • Reply julivwee 16 juli, 2013 at 07:23

      Bedankt voor je leuke reactie en de tip. Ik ga het zeker in orde brengen:-)

  • Reply divinevitalityy 5 september, 2013 at 20:32

    Wauw, heb je ook een opleiding fotografie ofzo gedaan, het ziet er allemaal fantastisch uit!

    • Reply julivwee 9 september, 2013 at 10:27

      Bedankt, eigenlijk fotografeer ik nog niet zo lang :-) de ene foto lukt al wat beter dan de andere.
      Gr. Julie

  • Reply Alice 30 november, 2013 at 12:43

    Super mooi gedaan hoor, de recepten, de foto’s en de site, zien er perfect uit!
    Groetjes Alice.

    • Reply julivwee 1 december, 2013 at 12:36

      Bedankt voor jouw leuke reactie :-) ! Groetjes Julie

  • Reply Alice 30 november, 2013 at 12:44

    Eh komt wel een vreemde foto bij mijn reactie??

    Alice

  • Reply Lianne 3 juni, 2014 at 10:14

    Leuk! 😀 Het lijkt bijna alsof je mij beschrijft, bizar. Ik blijf je volgen!

    • Reply julivwee 4 juni, 2014 at 16:50

      Leuk om te horen Lianne !

  • Reply David Bossuyt 25 augustus, 2014 at 13:05

    Hallo,

    Leuke website met mooie, gezonde gerechten. Nu, ik studeer Tibetaanse geneeskunde en binnen deze traditie wordt rekening gehouden met enkele voorwaarden tot het correct consumeren van de juiste gezonde voeding. Misschien kan je daar iets over lezen:
    o.a. deze website: http://www.tibetanmedicine-edu.org/ in de rechtse kolom onder TME newsletter seasonal advice summer, winter,…
    Boekje op volgende site: http://www.men-tsee-khang-exports.org/product_details.php?&1715303884935289342959825643&page=1&pID=50&rID=12&cPath=13
    Mvg,

    David

  • Reply Lisa Goudzwaard 26 augustus, 2014 at 13:30

    Julie, ik lees dat je info wilt over het verschil wilt weten over Ahornsiroop en Agavesiroop, ik heb voorheen een suikerblog gehad en hier kun je alles vind over de verschillende soorten suikers. Ik vind dit wel belangrijk omdat Agavesiroop en Ahornsiroop heel verschillende dingen zijn. Agave is lang niet zo goed voor als men zegt. En Ahorn wel. Kijk maar even op mijn blog, hij wordt niet meer actueel bijgehouden maar er staat genoeg info op. http://www.suiker.punt.nl klik boven aan op catergorieen en je vindt daar de verschillende soorten.
    Groetjes Lisa

    • Reply julivwee 26 augustus, 2014 at 16:55

      Wat leuk, bedankt voor de tip. Ik ga er zeker eens op kijken.

  • Reply Katrijn 26 september, 2014 at 13:18

    Hoi Julie! Bedankt voor je reactie op mijn blog :-) De recepten op de jouw zien er alvast heerlijk uit! Die ga ik zeker eens uitproberen. Liefs, Katrijn

    • Reply julivwee 26 september, 2014 at 16:23

      Leuk om te lezen Katrijn :-) Laat me zeker iets weten als je een receptje hebt gemaakt.

  • Reply Anouk 7 oktober, 2014 at 01:27

    Hi Julie!

    Wat een inspirerend verhaal! En wat ziet je blog er top uit. Heel leuk! Ik ga je zeker volgen :)

    Liefs,

    Anouk

  • Reply Astrid 30 december, 2014 at 16:39

    Dag Julie,

    Proficiat met je blog! Heel mooi gedaan! Ik probeer zeker enkele receptjes!

  • Reply ohladybake 10 februari, 2015 at 13:47

    hoi julie,
    heel toffe blog heb je hier.
    ik zelf heb dan wel een blog over alle lekkere zoete dingen maar hier staan toch ook wel lekkere receptjes op die ik wel eens wil uitproberen.
    heel leuk dat ik hier ook iemand gevonden heb die loopt….

    liefs
    ohladybake

    • Reply julivwee 10 februari, 2015 at 23:18

      Hey! Wat leuk om te horen :) Ik hou ook wel van zoet, maar probeer het toch wel wat te beperken. Groetjes Julie

    Leave a Reply