amandel-vijgentaartje-3
Guilty / Desserts, Herfst, Sweets / Less Sugar

Amandel-vijgentaartje

De winter is begonnen! Dus de koudste maanden van het jaar staan weer voor de deur. Voorlopig hoor je me nog niet klagen. Ik geniet met volle teugen van deze tijd van het jaar. Nu is het ook overal zo gezellig! Mijn kerstboom staat en dat maakt mijn appartement nog net iets gezelliger. De straten zijn zo mooi verlicht en de kille, grijze dagen, krijgen zo opnieuw meer kleur en warmte. Rondwandelen met een dikke muts en sjaal in de stad is nu gewoon heerlijk. En wat is leuker dan op koude dagen bij de koffie, chocomelk of thee, een stukje versgemaakte taart te eten? Dan moet je absoluut dit vijgentaartje met amandelen proeven. Het zou perfect als dessertje kunnen met een bolletje vanille-ijs. Dit vijgentaartje is geïnspireerd op dit van Jeroen Meus. Hij gebruik gewone bloem en suiker, maar ik heb het recept een beetje aangepast en gewerkt met stevia en speltbloem waardoor het toch een ‘gezonder’ stukje taart wordt. De verse vijgen zorgen voor de zoete toets waardoor je eigenlijk echt niet zoveel suiker nodig hebt zoals we in een klassieke taart gebruiken. 

amandel-vijgentaartje

amandel-vijgentaartje-5

Amandel-vijgentaartje
Print
Ingrediënten voor 1 taartje
  1. 185 gram amandelmeel
  2. 100 g (spelt)bloem
  3. 75 gram kokosbloesemsuiker of stevia
  4. 40 gram kokosolie
  5. 2 eieren
  6. 2 tl bakpoeder
  7. 1 tl vanille-extract
  8. snufje zout
  9. 6 verse vijgen in het deeg, in stukjes
  10. 1 el vijgenconfituur (optioneel)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Voeg het amandelpoeder, bloem en suiker in een mengkom. Doe er de kokosolie, vijgenconftuur, vanille-extract bij. Meng alle ingrediënten. Voeg dan de eieren bij het beslag en meng alles tot een deeg.
  3. Neem een taartvorm en boter hem in. Bepoeder de vorm met wat bloem zodat je straks de vijgentaart makkelijk kan ontvormen. Stort het beslag in de taartvorm. Voeg de stukjes vijgen in het beslag.
  4. Schep een extra portie vijgenconfituur in een pannetje en voeg een scheutje water toe. Roer en verwarm de confituur op een zacht vuur. Neem een keukenpenseel of een borsteltje en strijk het oppervlak van het gebak in met de glanzende warme confituur.
  5. In plaats van confituur, kan je ook wat ahornsiroop nemen om over de taart te bestrijken.
  6. Steek de taart in de warme oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Aurély 10 januari, 2017 at 10:08

    Top ! Ik ben grote fan van amandel taarten en ik kan niet anders dan dit eens uit te proberen !

    Dank je !

  • Leave a Reply