Guilty / Desserts

Appelcrumble taart

Dit is echt mijn één van mijn lievelingstaarten en echt niet moeilijk om te maken. Ik kreeg het recept van mijn vriendin Kim die het ooit voor mij maakte als dessert tijdens een etentje bij haar thuis. Ik vond het zooo lekker dat ik bijna een volledige taart op at 😉 !

Ooit heb ik eens geprobeerd om hierop een gezond alternatief te zoeken en eigenlijk vond ik het resultaat even lekker, dus als je het liever eens wat gezonder wilt is deze taart een goed alternatief.

appelcrumble

APPELCRUMBLE TAART
Print
Ingrediënten voor 1 taart
    Voor het gistdeeg
    1. 20 g gist
    2. 2 el melk
    3. 200 g bloem
    4. 75 g boter
    5. 1 el maïsolie
    6. 1 ei
    7. 2 el palmsuiker
    Vulling
    1. 3 à 4 appelen
    2. beetje kaneel
    Crumble
    1. 100 g roomboter
    2. 100 g bloem
    3. 125 g amandelpoeder
    4. 150 g suiker
    5. 1 pakje vanillesuiker
    6. 1 mesp kaneel
    Afwerking
    1. vanille-ijs
    Bereiding
      Voor het deeg
      1. Gist breken in lauwe melk.
      2. Meng de bloem, gesmolten lauwe boter, olie, losgeklopt ei, suiker en de gebrokken gist in een mengkom. Kneed het deeg tot een homgene deegbal. Laat het ongeveer een halfuur rijzen.
      3. Rol het deeg uit in een beboterde taartvorm.
      Voor de vulling
      1. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Verdeel de stukjes appel op het deeg. Doe er een klein beetje kaneel over.
      Voor de crumble
      1. Maak een kruimelig mengsel van roomboter, bloem, suiker, vanillesuiker, amandelpoeder en kaneel. Doe het over de appeltjes in de taartvorm. Laat nog even rijzen en bak dan de taart op 180°C gedurende 40 minuten.
      Afwerking
      1. Dien de taart op met een bolletje vanille-ijs.
      Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

      appelcrumble

      Previous Post Next Post

      You Might Also Like

      1 Comment

    1. Reply Camille 14 september, 2015 at 16:38

      Ik had een vraagje, in wat voor taartvorm bak je deze taart? Zodat je ze goed kan ontvormen?

    2. Leave a Reply