Apero & Hapjes, Lunch

Asperges met parmezaankorstje en knapperige pancetta

Deze asperges met parmezaankorstje heb ik een tijdje geleden al gemaakt. Zo gaat het de laatste tijd bij mij. Alles wat ik maak, blijft eerst nog maanden op mijn telefoon staan. Nu ik vakantie heb, probeer ik terug tijd te vinden om enkele nieuwe gerechtjes online te zetten en deze groene asperges met parmezaankorstje is alvast een pareltje! Weinig werk en toch zo lekker. Asperges met een het zoute van de parmezaan en het knapperige van de pancetta, zal iedereen bekoren. Perfect als voorgerecht of als lichte avondmaal of lunch. 

ASPERGES MET PARMEZAANKORSTJE
Print
Ingrediënten voor 2 personen
 1. - 1 bundel groene asperges
 2. - geraspte mozzarella
 3. - parmezaan
 4. - panko
 5. - 1 pakje parmaham
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges met de dunschiller. Leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Kruid ze met peper en grof zout. Bedek ze met een laagje geraspte mozzarella, parmezaan en wat panko bovenop. Zet ze in een warme oven op 180°C gedurende 20 à 25 minuten.
 2. Rooster de parma op een aparte bakplaat. Hiervoor bedek ik de rooster van de oven met zilverpapier. Verspreid ik enkele sneetjes parmaham op de rooster en steek de rooster parma samen met de asperges in de oven. In ongeveer 10 minuutjes is de parmaham zeker krokant.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Buffet aan huis Den Haag 11 september, 2017 at 16:56

  Zo simpel maar wel ontzettend lekker! Mooie foto trouwens! bedankt voor het delen.

 • Leave a Reply