Big Plates / Hoofd, Groenten, Skinny, Veggie

Auberginelasagne met ricotta en mozzarella

… Maar dan zonder pasta. Het is een heerlijke ovenschotel met laagjes aubergines, ricotta en mozzarella. En weet je wat zo leuk is aan dit gerechtje? Het is met zoveel liefde gemaakt! Maar serieus he. Al mijn gerechtjes zijn uiteraard met liefde gemaakt, maar dit nog net iets meer 😉 Deze auberginelasagne was echt voor iemand in het bijzonder. Het was zelfs een risico om deze auberginelasagne te serveren, want hij is eerder verlekkerd op vlees, pasta, roomsaus, rijst … echte boerekost en de typisch Franse keuken dus. En dan kwam ik af met zo’n vegetarisch gerechtje zonder vlees en zonder pasta!! Er zaten wel schijfjes champigons tussen en dat geeft wel een wat vlezig effect, maar het is natuurlijk niet hetzelfde. Maar missie geslaagd hoor: hij vond het zalig en sindsdien mag ik wel zeggen dat ik er een fan bij heb 😉  En ik schaam me dood, in die twee maand dat ik hem ken, is deze auberginelasagne dus het enigste ik voor hem heb gemaakt!

auberginelasagne-met-mozzarella-en-ricotta

Sinds ik Mister B. ken, sta ik eerlijk gezegd nog minder in mijn keuken. De laatste tijd was het al veel moeilijker om tijd te vinden om elke avond te koken. Gewoon omdat ik na het werk meestal ging sporten. Maar de liefde gaat toch een beetje door de maag want de rollen zijn eens omgedraaid. Mister B. kookt meestal voor mij! Heb ik geluk zeg! Ik kan na mijn werk gaan sporten, bezweet thuiskomen en dan staat daar een bordje lekker eten op mij te wachten gemaakt door Mister B. himself. Wij zijn op vlak van eten echt wel tegenpolen. Maar die afwisseling in mijn eten is best eens leuk. Zolang hij maar blijft openstaan om mijn gerechtjes te proeven, vind ik het allemaal goed. Ik kijk nu al uit naar het moment ik hem terug iets typisch van mezelf kan voorschotelen. Want ik mis het kokkerellen zo!

AUBERGINELASAGNE MET MOZZARELLA EN RICOTTA
Print
Voor 4 personen
  1. - 4 aubergines
  2. - Gedroogde kruiden: provençaalse kruiden, oregano, tijm
  3. - olijfolie
  4. Voor de tomatensaus of voor de luie (of slimme) wijven neem een potje tomatensaus uit de winkel
  5. - 2 ajuinen, in blokjes
  6. - 1 teentje knoflook, geplet
  7. - 1 chilipepertjes, zonder zaadjes, fijngesnipperd
  8. - 3 verse grote tomaten, in stukjes
  9. - 400 g tomatenblokjes
  10. - 2 takjes verse tijm, laurier
  11. - Gedroogde kruiden: cayenne, paprikapoeder, oregano, tijm, ...
Voor de afwerking
  1. - 2 portobello's, in schijfjes
  2. - 2 bolletjes mozzarella
  3. - 500 g ricotta
  4. - parmezaanse kaas
Bereiding
    De saus
    1. Heb je geen tijd om verse tomatensaus te maken. Neem dan een potje tomatensaus uit blik.
    2. Maak een lekkere tomatensaus. Ik stoof wat ajuin en look ook. Een chilipepertje (zonder zaadjes) mag er ook altijd bij. Voeg enkele verse tomaten toe. Hak ze grof en laat ze meestoven. Kruid met gedroogde kruiden zoals paprikapoeder, cayenne, oregano, tijm, enz... Laat alles eventjes meebakken.
    3. Voeg het blik tomatenblokjes toe en eventueel een scheutje water. Doe er enkele takjes verse tijm en laurier bij. Laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen en werk af met peper en zout en nog wat extra kruiden zoals oregano, peper en zout.
    De aubergines
    1. Terwijl de saus opstaat, snij je de aubergines in plakjes. Leg ze op de bakplaat. Kruid met Provençaalse kruiden en doe er wat olijfolie op. Steek ze 15 minuutjes in een warme oven op 185°C.
    De lasagne
    1. Maak dan de lasagne. Begin met een beetje saus op de bodem. Leg enkel plakjes aubergine. Doe er de plakjes portobello en wat mozzarella en ricotta boven. Terug wat tomatensaus en ga zo verder. Op het einde tomatensaus en wat geraspte parmezaanse kaas. Steek de schotel in een warme oven gedurende 30 minuten op 185°C. Als je de schotel op voorhand maakt en hij dus helemaal koud is. Moet die zeker 50 minuten in de oven.
    Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
    Previous Post Next Post

    You Might Also Like

    6 Comments

  1. Reply Char 20 december, 2016 at 20:02

    Mmm, ziet er lekker uit!
    Waar heb je die mooie ovenschotel vandaan?

    -X

  2. Reply emmelie 28 januari, 2017 at 15:45

    Ziet er lekker uit, alleen geen fan van aubergine… Te vervangen door courgette?

    • Reply Julie vwee 28 januari, 2017 at 16:29

      Ja, kan zeker 🙂

  3. Reply Karolien 4 juni, 2017 at 19:04

    Vandaag gemaakt en super lekker! Had wel geen portobello dus champignons uit blik bij gedaan (heel culinair…I know haha) maar smaakte heerlijk!

    • Reply Julie vwee 14 juni, 2017 at 22:38

      Thx om te laten weten 🙂 Blij dat het lekker was!

  4. Reply Michiel Panhuysen 2 september, 2017 at 14:22

    Vandaag klaargemaakt. Het was zeer lekker en bovendien aangenaam dit gerechtje op te eten in de zon… je waant je in het zuiden. Bedankt!

  5. Leave a Reply