Lente, Lunch, Skinny, Veggie, Winter

Bloemkoolcouscous

Deze couscous is veel gezonder dan de couscous gemaakt van tarwe. We maken bloemkoolcouscous door gewoon een bloemkool te blenden waardoor je een beetje dezelfde structuur krijgt als couscous. Ideaal als lunch op zo’n warme dagen zoals nu. Deze couscoussalade heb ik gemaakt met feta en knapperige groentjes.

bloemkoolcouscous met fetabloemkoolcouscous met feta op bord

BLOEMKOOLCOUSCOUS
Print
Ingrediënten voor 2 personen
  1. 1/2 bloemkool
  2. 1/4 stukje komkommer, zonder zaadjes, in blokjes
  3. 1 rode paprika, geschild, zonder zaadjes, in blokjes
  4. geroosterde kerstomaten
  5. 10-tal zwarte olijven, in stukjes
  6. 100 g feta, in stukjes
  7. 3 lente-uitjes, fijngehakt
  8. verse groene kruiden: munt, bieslook, platte peterselie, basilicum
  9. sap van 1/2 appelsien
  10. sap van 1/2 citroen
  11. olijfolie extra vierge
  12. ev. wat ciderazijn
  13. peper en grof zout
Bereiding
  1. Snij de bloemkool in grove stukken en was ze. Hak ze met een blender tot grove korrels. Hak ze niet te lang, want dan krijg je een crème en het is de bedoeling dat je een korrel behoudt.
  2. Doe de couscous van bloemkool in een kom. Doe er het sap van 1/2 appelsien en 1/2 citroen bij. Ik heb er iets meer dan 1/2 sap van appelsien bij gedaan.
  3. Doe er de blokjes komkommer, stukjes paprika, lente-ui, olijven en geroosterde tomaten bij. Snipper wat groene kruiden naar keuze grof en doe ze erbij. Ik had enkel nog munt en basilicum liggen, dus ik heb er enkel deze kruiden bij gedaan.
  4. Kruid met zwarte peper en grof zout. Doe er een scheutje olijfolie extra vierge bij en eventueel nog een beetje ciderazijn. Proef en kruid indien nodig nog wat bij.
  5. Serveer de bloemkoolcouscous en werk af met wat blokjes feta. Werk af met wat grof zout. Ik heb grof zout met stukjes olijf gebruikt.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

bloemkoolcouscous
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Jennifer Schleber 29 augustus, 2014 at 22:51

    Zit er yum uit. Proef je de bloemkool nog hard als je alle kruiden toegevoegd hebt?
    Bloemkool-paella moet je zeker ook eens proberen. Echt een aanrader.

    • Reply julivwee 31 augustus, 2014 at 10:40

      Bwa, dat valt mee. Het is ondertussen al een tijdje geleden dat ik het gemaakt hebt, maar door alle andere smaakmakers, gaat de bloemkoolsmaak wel een beetje naar de achtergrond.

  • Reply Victoria 26 maart, 2015 at 09:42

    Lekker!!

  • Leave a Reply