Sweets / Less Sugar, Zomer

Campina plattekaastaart met rode vruchten (gluten- en suikervrij)

Een heerlijke Campina plattekaastaart met rode vruchten is een gezond en lekker tussendoortje. Voor de vulling gebruik ik platte kaas van Campina. Vergeet de light producten, maar neem zeker de volle platte kaas! Er mag dan wel minder vet in lightproducten zitten, je weet toch door wat dit vervangen wordt he? Juist. Suiker. En dat is een veel grotere boosdoener. Bovendien ondergaan light producten extra processen die de voedingswaarde alleen maar naar beneden haalt. Kies dus gewoon voor volle platte kaas. Je wordt er heus niet dik van ! Integendeel. Het geeft je een vol en verzadigend gevoel. 
plattekaastaart met campina-6

plattekaastaart met campina-9

collage plattekaastaart

In dit receptje gebruik ik geen meel. De bodem van deze taartjes bestaat uit noten, kokos en dadels als zoetmaker. Glutenvrij, graanvrij en vrij van geraffineerde suiker dus. Gezond en lekker dus! 

Voor de vulling voeg ik nog wat honing en chiazaadjes toe. De honing zorgt voor het zoete effect en chiazaad helpt om de structuur wat dikker te maken. Deze bevatten trouwens wat omega 3, proteïnen en antioxidanten

plattekaastaart met campina-4

CAMPINA PLATTE KAAS TAART MET RODE VRUCHTEN
Print
Ingrediënten voor 1 taart
  1. - 75 gram fijngemalen kokos
  2. - 125 gram cashews
  3. - 175 g  dadels (ontpit)
  4. - 1/4 theelepel zout
  5. - 400 gram (diepvries) rode vruchten
  6. - 4 eetlepels chia
  7. - 3 eetlepels honing
  8. - 350 gram volle platte kaas
bereiding
  1. Doe de kokos, cashewnoten, dadels en het zout in een blender en mix tot het een kleverige massa wordt. Duw het deeg in een kleine taartvorm. Druk het aan en zet in de koelkast.
  2. Doe de rode vruchten in een pannetje en zet op een warm vuurtje. Plet ze met een vork tot een gladde massa. Haal van het vuur en doe er de chiazaden en de honing bij. Doe in een kom en laat even afkoelen. Meng er vervolgens de platte kaas onder.
  3. Giet de bosvruchtenmassa op de bodem van de taart. Steek ze een uurtje in de vriezer. Serveer met verse aardbeien en kokosrasp.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Voor meer receptjes met Campina. Neem dan hier eens een kijkje.  
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tine 24 mei, 2016 at 16:35

    Waw, fantastisch recept! Met weinig ingrediënten! Ik ga dit proberen!

  • Leave a Reply