Lente, Lunch, Salads, Skinny, Zomer

Koolhydraatarm: Courgettespaghetti met zongedroogde tomaten, paddenstoelen en spinazie

Van dit recept word ik helemaal vrolijk. Het is niet alleen lekker, maar ook een heel gezond gerecht (maar zo zijn alle recepten op hapjesprinces). Ik maak courgetti of noem het courgettespaghetti want het is eigenlijk gewoon spaghetti van courgettes.

Zo lekker als lunch of diner. Een koolhydraatarm gerecht want je vervangt de dikmakende stokjes door sliertjes courgette. Goed voor onze lijn en dat hebben we graag. Want ik geloof echt in de theorie dat wij gewoon dik worden door TE VEEL koolhydraten (’s morgens koolhydraten door brood, ’s middags een pasta of opnieuw boord en ’s avonds aardappelen en vlees). Dus af en toe wat koolhydraatarm eten, kan zeker geen kwaad en zal je gewicht ten goede komen. Ik eet nog altijd koolhydraten hoor, maar gewoon niet altijd. Een beetje minder en kleinere porties. Ik kies ook vaak voor de andere traagwerkende koolhydraten zoals spelt, boekweit, quinoa, wilde rijst, enz.

Je krijgt heel mooie sliertjes door te werken met een spiralschneider. Zalig apparaat die ik niet meer zou willen missen. Mocht je dit niet hebben, kan je natuurlijk ook een dunschiller gebruiken, maar het is toch niet volledig hetzelfde resultaat. Met de spiralschneider heb je echt wel het gevoel dat je echt spaghetti eet.

spiralsneider

Zo handige tool in de keuken: deze Spiralschneider van Lurch. Zo heb je in no-time spaghetti of schijfjes van je groenten gesneden.

Zo handige tool in de keuken: deze Spiralschneider van Lurch. Zo heb je in no-time spaghetti of schijfjes van je groenten gesneden.

courgettespaghetti

Maar nu terug naar het gerecht zelf. Ik werkte de spaghetti van courgette af met wilde paddenstoelen, spinazieblaadjes en een heerlijke dressing van zongedroogde tomaatjes en amandelen.

courgettespaghetti met zongedro tomaten, paddestoelen en spinazie

KOOLHYDRAATARM: COURGETTESPAGHETTI MET ZONGEDROOGDE TOMATEN, PADDENSTOELEN EN SPINAZIE
Print
Ingrediënten voor 4 personen
 1. 2 courgettes, in spaghettislierten
 2. 2 portobello’s, in plakken
 3. 150 g shiitakés, schoongemaakt
 4. 150 g jonge spinazieblaadjes, schoongemaakt
tomatendressing
 1. 50 g amandelen
 2. sap en schil van 1 citroen
 3. 1 teentje knoflook
 4. 150 g gemarineerde zongedroogde tomaten, uitgelekt (bokaal)
 5. zeezout & peper
Bereiding
 1. Maak de tomatendressing door alle ingrediënten in de blender te doen. Voeg eventueel nog wat olijfolie of water toe als je wat meer vocht nodig nodig hebt. Kruid af met peper en grof zout. Bij mij was het een vrij dikke dressing. Ik heb er wat water bij gedaan. Straks gaan de de courgettesliertjes ook op het vuur verwarmen en dan wordt alles veel smeuïger.
 2. Maak de paddenstoelen schoon. Snij de portobello’s in plakjes.
 3. Snij de courgette met een spiraalsnijder in ultrafijne reepjes zoals spaghetti. Hiervoor heb ik de Super-Spiralschneider van Lurch gebruikt.
 4. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de shiitakés en schijfjes portobello. Kruid ze met peper en zout. Voeg er de spaghetticourgette bij en laat even meebakken. Werk af met de spinazieblaadjes en de tomatendressing en laat alles op een zacht vuurtje vermengen met de rest van de ingrediënten. Zo wordt de tomatendressing ook wat smeuïg en vochtiger als je het gerechtje op een zacht vuurtje verwarmd.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

courgettispaghetti met tomaten, paddenstoelen en spinazie

Receptinspiratie: My Green Kitchen

Volgen jullie me al op facebook, twitter, instagram en bloglovin?

Deze spirali kan je hier kopen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Nathalie 8 januari, 2015 at 17:05

  Ik maakte een bijna identiek gerecht, maar dan met kip. En ik gebruik de GEFU spiraalsnijder, een soort slijper voor groenten. Volgende keer ga ik jouw recept uitproberen, lijkt me heel erg yummie!! 🙂

  • Reply julivwee 10 januari, 2015 at 18:43

   Moet ik me ook eens aanschaffen, maar dat machinetje van lurch is ook heel interessant 🙂

 • Reply Elke 11 januari, 2015 at 12:39

  Hey Julie,

  Heerlijk gerechtje! Misschien een stomme vraag, maar ik vroeg me af of het klopt dat die tomatendressing zo dik/tapenade-achtig is? Doe ik iets verkeerd? Ik heb alle ingrediënten in een blender gedaan, zoals je aangeeft. Maar ik vermoed bij nader inzien dat je die niet mocht blenden/mixen? Dat heb ik dus wel gedaan, woeps? De smaken zaten wel perfect :)! Thx!

  • Reply julivwee 11 januari, 2015 at 22:03

   Dag Elke !! Bij mij was dit inderdaad ook zo. Ik heb er een beetje water bij gedaan. Het de courgettesliertjes ook een beetje warm gemaakt op het vuur met de dressing en dat werd die meer smeuïg. Goede opmerking, misschien kan ik dat nog aan het recept toevoegen.

 • Reply Elke 17 januari, 2015 at 10:14

  Bedankt voor de tip Julie! 🙂 smullen maar 😉

 • Reply 4 heerlijke caloriearme spaghettirecepten 26 augustus, 2016 at 20:15

  […] Het recept vind je hier. […]

 • Reply Tot zover de voornemens – Mme Moustaches 16 maart, 2017 at 18:14

  […] Courgettespaghetti […]

 • Leave a Reply