Fitfood, Lente, Salads, Skinny, Zomer

Courgetti met kerstomaten, groene olijven, ham en gekonfijte citroen

Een heerlijke pasta-achtige groentegerechtje waarbij je precies het gevoel hebt dat je pasta aan het eten bent, maar nee ’t is helemaal geen caloriebom aan pasta. Je bent gewoon van low-carb courgettesliertjes aan het smullen. Courgetti is pasta van courgette. Een super gezond alternatief voor pasta. Ik maak hierbij een sausje op basis van tomaten, groene olijven, stukjes ham en gekonfijte citroen. De saus krijgt een extra toets door de schil van de gekonfijte citroen door de kerstomaten te mengen. De smaak wordt gerijpt, beetje zoutig en een hint van citrus. Overheerlijk. Alleen al de geur van de saus doet je honger krijgen. Het vruchtvlees van de gekonfijte citroenen gebruik je nooit, want dat is niet lekker. Je kan gekonfijte citroenen vaak in delicatessenwinkels kopen of bij de Turk of Marokkaanse winkel. Ze blijven ook erg lang houdbaar in de koelkast, dus het is altijd handig om ze in huis te hebben. 


IMG_1765

COURGETTI MET KERSTOMATEN, GROENE OLIJVEN, HAM EN GEKONFIJTE CITROEN
Print
Ingredients
  1. Ingrediënten voor 2 personen:
  2. - 2 courgettes
  3. - 1 rode ui, fijngesnipperd
  4. - 250 g kerstomaten, gehalveerd 
  5. - 100 g hamreepjes
  6. - 2 handjes groene olijven, zonder pit, gehalveerd
  7. - 1/2 gekonfijte citroen
  8. - olijfolie
  9. - pecorino 
  10. - peper en grof zout
  11. - basilicum/oregano
Bereiding
  1. Snij met de spiralli de courgette in sliertjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en stoof hierin de rode ui en look aan. Voeg de kerstomaatjes, olijfjes en ham toe. 
  2. Neem de gekonfijte citroen. Gebruik enkel de schil en snipper die fijn. Doe bij de saus. 
  3. Voeg de courgettesliertjes toe en laat alles op een zacht vuurtje pruttelen. Kruid met peper en grof zout en werk af met pecorino. Voeg eventueel wat gedroogde of verse oregano en/of basilicum toe. 
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lysanne 9 november, 2016 at 12:47

    Oehh dat ziet er lekker uit! Kun je de ham vervangen door iets anders? Ik wil het graag maken, maar ik eet geen vlees.

    Liefs!

    • Reply Julie vwee 14 november, 2016 at 10:36

      Ja natuurlijk. Doe er maar bij wat je zelf lekker vindt ­čÖé

      Groetjes Julie

    Leave a Reply