Lente, Lunch, Veggie, Winter

Filodeegtaart met courgette en feta

Dit gerecht is een super lekkere lunch. Deze filodeegtaart met spinazie, feta, ricotta en courgette. Spinazie en feta is sowieso een match made in heaven en in combinatie met knapperig filodeeg wordt de taart helemaal goddelijk. Zo simpel om te maken en nog eens heel gezond ook, want filodeeg is veel lichter dan bladerdeeg. Deze taart is voor 4 personen, maar ik vind die zo ongelofelijk lekker dat deze taart met ons twee volledig op raakt.

filodeegtaart met feta en courgette

FILODEEGTAART MET COURGETTE EN FETA
Print
Ingrediënten voor 4 personen
  1. 1 rode ui, in stukjes
  2. 3 stengels bleekselder, in dunne schijfjes
  3. 300 g spinazie, grof gehakt
  4. 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  5. 1 el fijngesneden munt
  6. 2 el fijngesneden peterselie
  7. 1 el fijngesneden salie
  8. olijfolie
  9. 75 g feta, verkruimeld
  10. 50 g pecorino, fijngeraspt
  11. 10 g pijnboompitten, licht geroosterd
  12. citroensap + zeste
  13. 6-8 bladeren filodeeg
  14. 100 g ricotta
  15. 1/2 courgette, in plakjes
  16. 1 ei, losgeklopt
  17. grof zout en zwarte peper
Bereiding
  1. Zet een grote sauteerpan op een halfhoog vuurtje en smoor de ui, bleekselderij, knoflook, spinazie, munt, peterselie en salie in de olijfolie. Laat alles 15 minuutjes op een zacht vuurtje sudderen.
  2. Neem de pan van het vuur en roer er de feta, pecorino, pijnboompitten en citroenrasp door. Kruid met peper en grof zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Neem de bakplaat en leg er bakpapier op. Neem het filodeeg en leg vier plakjes filodeeg op elkaar op de bakplaat. Verdeel de groentevulling erop en laat rondom een brede rand vrij. Doe er wat ricotta over en de courgetterepen. Doe de onbedekte deegrand rondom de vulling zodat er een decoratieve rand rondom de vulling ontstaat. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en zet de taart 30 minuten in een warme oven. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Manon 23 maart, 2015 at 07:52

    Oeh lekker! Heb al een tijdje geen hartige taart of quiche o.i.d. meer gegeten, misschien dit eens proberen 🙂

  • Reply Annelies 24 maart, 2015 at 17:57

    Ooooh echt, dat ziet er zoooo goed uit hé! Ik krijg instant honger.
    Ik ga het eens proberen: de kindjes zijn hier geen fan van quiche, maar krokante filodeeg doet het meestal wel goed. Ik zal je nadien het verdict doorgeven ;).

  • Reply Bart 25 maart, 2015 at 10:38

    Eentje om te bookmarken! 🙂

  • Reply Helena 31 maart, 2015 at 09:57

    Supersimpel, ziet er geweldig uit en smaakt heerlijk. Voor mij persoonlijk gaat er volgende keer er iets minder ricotta in en ik moet ook eens leren om niet te overdrijven met citroen. Maar dat laatste ligt natuurlijk helemaal aan mezelf. Overigens prima op voorhand te maken en op te warmen in de oven!

  • Leave a Reply