Apero & Hapjes, Fitfood, Lunch, Mini / Voor, Skinny, Zomer

Gazpacho van watermeloen voor de Cooking Days van Inno

Op 13 mei was ik de gast op de Cooking Days bij Inno. Tijdens de Cooking Days bij Galeria Inno kwam je alles te weten over ‘Rauw, hartig of zoet’. Ik stond in voor de rauwe gerechtjes en maakte een gazpacho van watermeloen en ook mijn kokosdadelballtjes konden geproefd worden. Deze gazpacho van watermeloen is ideaal voor feestjes met veel volk. Met zo’n halve watermeloen heb je al een grote portie. Uiteraard is watermeloen ook echt een aanrader in de zomer. Het geeft echt een verfrissende toets aan het soepje. En omdat het zomer is doe ik er ook nog wat framboosjes in. Wat een lekkere subtiele zoete toets geeft. 

Gazpacho is super makkelijk om te maken, maar toch zet ik het niet vaak op het menu. Nochtans een goede manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen. Het vult en is gezond tegelijk. Warme soep is op zomerse dagen echt niet leuk om te eten. Dan begin ik onmiddellijk te zweten terwijl ik aan het eten ben. Zo’n gazpacho geeft een lekker verfrissend gevoel.  Je kan het trouwens makkelijk op voorhand maken en wanneer je bezoek hebt vindt iedereen het super lekker. 

GAZPACHO VAN WATERMELOEN
Print
Ingrediënten voor veel watermeloen gazpacho
  1. 1/2 watermeloen (zaadjes eruit), in stukjes
  2. 100 g frambozen
  3. 2 komkommer, geschild
  4. verse basilicum
  5. verse munt
  6. sap van 1/2 limoen
  7. peper & grof zout
Afwerking
  1. verse munt & basilicum
  2. gerookte forel
  3. zure room
Bereiding
  1. Mix de watermeloen, frambozen en komkommers in een blender. Kruid met peper en zout. Haal de soep door een zeef.
  2. Werk af met stukjes gerookte forel, verse munt en een beetje zure room.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Naomi de Jong 1 juli, 2017 at 20:14

    Ziet er heelijk en erg mooi uit! Zocht een recept met frambozen omdat ik zoveel in de tuin heb. Nog watermeloen te kopen en heb ik alles voor dit leuk recept 😉
    Groetjes, Naomi

    • Reply Julie vwee 19 juli, 2017 at 11:36

      Leuk om te horen 🙂

    Leave a Reply