Groenten, Lunch, Salads, Veggie

Geroosterde aubergines met tahinidressing

Deze salade met geroosterde aubergines barst van versheid en smaak. Geroosterde aubergines daar ben ik echt dol op! De smaak is zo vol en hemels lekker en als je ze een tikkeltje roostert ook lekker knapperig. Ik doe er altijd heel wat gedroogde kruiden op zoals tijm, oregano en/of Provençaalse en uiteraard peper en grof zout. Druppel er dan goed wat olijfolie over en steek die bakplaat vol plakjes aubergine de oven in en rooster ze gedurende 15 minuten knapperig en krokant. 

Geroosterde aubergines met tahinidressing
Print
Ingredients
  1. Ingrediënten voor 2 personen
  2. 2 aubergines, in ronde plakjes
  3. 1 teentje knoflook
  4. 1/2 limoensap
  5. 1 tl verse munt
  6. 1 tl platte peterselie
  7. 1 tl oregano
  8. 1 sjalot, in plakjes
  9. 2 handjes spinazie
  10. 250 g kerstomaten, gehalveerd
  11. pecannoten, gehakt
Dressing
  1. 1 tl mosterd
  2. 1 tl tahini
  3. 1 tl paprikapoeder
  4. limoensap
  5. verse kruiden: koriander en/of platte peterselie
  6. Zout & peper
  7. Olijfolie
Bereiding
  1. Snij de aubergine in ronde plakjes. Doe er grof zout op en leg alle plakjes op een bord. Ik leg tussen de laagjes een keukenpapiertje en zet er een bord bovenop en dan ook een hard voorwerp. Zo komt het vocht uit de aubergine en is ze minder bitter. 10 à 15 minuutjes is oké. Dep wel het zout af voor je aubergineplakjes gaat garen. Je hoeft dit niet te doen als je geen tijd hebt. Ondertussen maak je de dressing.
  2. Doe de gehalveerde kerstomaatjes in een ovenschaal. Doe er wat gedroogde kruiden over zoals oregano, provençaalse kruiden, verse tijm en wat geplette teentjes look. Doe er een scheutje olijfolie over en laat zachtjes garen in de oven. Een halfuurtje op 165°C.
  3. Maak de dressing door de mosterd, tahinipasta te mengen met wat paprikapoeder, zout & peper en wat olijfolie en een scheutje water. Doe wat limoensap bij de dressing. Ook wat gehakte peterselie of koriander is hier heel lekker in.
  4. De aubergineplakjes rooster ik in de oven op 185°C gedurende 10 minuutjes op de bakplaat te leggen.
  5. Doe de spinazie en verse kruiden in een kom. Voeg de kerstomaatjes toe als ze klaar zijn en de aubergineplakjes. Hak wat pecannoten en strooi ze over de salade. Werk af met de dressing en limoensap.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply