Groenten, Herfst, Lunch, Mini / Voor, Skinny, Veggie, Winter

geroosterde pompoen met feta en walnoten

Pompoen vind ik zo’n zalige veelzijdige groenten. 1001 dingen kan je ermee doen. Wat maken jullie er graag mee klaar? Ik had nu gewoon zin in iets heel simpel en basic. Geroosterde pompoenpartjes met wat feta en walnoten. 

Ik heb nog veel leuke ideetjes om met pompoen te doen. Ik maak van zo’n grote butternut vaak pompoenpuree en daar kan je dan verschillende gerechtjes mee maken zoals bruschetta’s met pompoenpuree en paddestoelen of dit heerlijk winters pompoenbrood

De butternut heb ik in partjes gesneden. Op de bakplaat gelegd. Bestrooid met rozemarijn, tijm, peper en grof zout. Een goede scheut olijfolie over en roosteren in een warme oven op 185°C. 

 

Geroosterde pompoen met feta
Print
Ingrediënten
  1. - enkele partjes pompoen
  2. - olijfolie, tijm & rozemarijn
  3. - peper en grof zout
  4. - feta
  5. - walnoten
Bereiding
  1. Snij de pompoen in partjes. Leg op een bakplat. Kruid met peper en grof zout. Doe er wat verse rozemarijn en tijm over en een scheut olijfolie. Zet de ovenschaal in een warme oven op 185°C gedurende ongeveer 10 minuten of tot de pompoen gaar is.
  2. Verbrokkel wat feta. Hak wat walnoten fijn. Strooi over de geroosterde pompoen en werk af met wat olijfolie van goede kwaliteit. Zo eenvoudig, maar toch zo lekker.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply suzy 1 februari, 2016 at 12:45

    Dit heb ik deze winter al meerdere keren klaargemaakt, zij het in een lichtjes andere versie (zonder walnoten maar met spruitjes erbij)

  • Leave a Reply