Foodinspiratie

Getest: de vernieuwde maaltijdbox van HelloFresh

Maaltijdboxen zijn al een tijdje in opmars. Wie mij op Instagram volgt, zal ongetwijfeld wel al een verhaaltje over de HelloFresh box hebben zien passeren. Het HelloFresh concept is eenvoudig. Wekelijks krijg je een kookpakket met daarin een zelfgekozen aantal recepten en de bijhorende ingrediënten aan je voordeur geleverd. Ideaal voor drukke mensen. Maar je hoeft het echt niet druk te hebben om beroep te doen op zo’n maaltijdbox. Ook handig als je even geen inspiratie hebt want het leuke is dat je nieuwe gerechten en combinaties leert kennen. De recepten zijn ook vrij eenvoudig te maken. Je staat maximaal tussen de 25 en 35 minuten in de keuken. Allemaal afhankelijk van je keuze, want er is variatie tussen snelle en uitgebreidere recepten.  

Je kan bij HelloFresh kiezen uit 3 verschillende boxen. De Originalbox, de Veggiebox en de Familybox. Daarnaast geef je aan of je drie, vier of vijf maaltijden wilt ontvangen en voor hoeveel mensen je wilt koken. Of je nou voor een original, veggie of family box kiest, je kunt iedere week zelf een keuze maken uit 10 gerechten. Zo bestel je alleen wat je lekker vindt. Als laatste stap kan je de levertijd kiezen. Ik koos voor drie maaltijden, omdat ik doorgaans niet elke avond thuis eet. De drie verschillende boxen starten vanaf 36 euro per week. Ik vind 36 euro eigenlijk goed meevallen. Doordat mijn vriend en ik nog niet samenwonen, gaan wij vaak elke dag naar de winkel omdat we nooit op voorhand plannen waar we zijn of wat we gaan doen. Als ik naar de winkel ga, lig ik vaak al aan 20 euro voor 1 gerechtje. Ik heb natuurlijk ook nog tal van andere dingen in mijn karretje liggen en meestal koken wij ook voor 4 personen in plaats van voor 2. Met zo’n HelloFreshbox heb je dat dus niet voor. Al vond mijn vriend het net iets te weinig vlees 😉 Voor mij persoonlijk waren de porties perfect. De box kwam stipt op tijd aan mijn deur aan en ik kon onmiddellijk beginnen aan het eerste gerechtje.  

Dit stond er op mijn menu: 

De basmatirijst meng ik samen met gestoofde wortel en paksoi. En dat wordt samen geserveerd met een zure komkommersalade. De komkommer smaakt nog frisser door de witte wijnazijn en gaat daardoor goed samen met de gekruide biefstukreepjes en zoute pinda’s. Heel lekker en geslaagde combinatie. De biefstukreepjes hoefde ik niet meer te kruiden en waren verrassend lekker van smaak. 

Sorry voor de wazig foto, maar het was al vrij laat toen ik het gerechtje maakte en het licht zat helemaal niet meer goed. Bovendien had mijn vriend geen zin om te wachten tot ik de perfecte foto kon maken, maar wou hij onmiddellijk beginnen eten. Mister Tank is nogal ongeduldig als het eten voor zijn neus staat 🙂 

Melanzane alla parmigiana is een typisch Italiaans ovengerecht met aubergine in de hoofdrol. Je maakt het deze keer met Hollandse oude kaas in plaats van met Italiaanse parmezaan. Dit is mijn favoriet! Ik ben dol op aubergines en tomaat. Ik had nog parmezaan en burrata in mijn koelkast liggen. Toevoegen dacht ik! En ja de extra burrata die ik aan het gerecht heb toegevoegd, was een schot in de roos. 

Met extra parmezaan en burrata op! Gewoon omdat ik het nog in mijn koelkast had liggen 🙂

 

“Je maakt deze lauwwarme salade af met forel die op ambachtelijke wijze boven een open eikenhout vuur gerookt is. Daarbij behoudt de forel zijn subtiele en natuurlijke smaak. Heerlijk in combinatie met de sperziebonen.”

Dit staat onder het receptenkaartje. Klinkt heerlijk, toch? Deze salade staat deze middag op mijn menu 🙂 Nog geen tijd gehad om het klaar te maken. Maar het ziet er alvast lekker uit! 

Conclusie? Heel goede service! Perfect op tijd! Alle ingrediënten mooi in een apart doosje en heel eenvoudig om de receptjes te maken. Alles is ook heel snel klaar. Tevreden met mijn eerste ervaring met HelloFresh. Enig nadeel is voor mij dat je het in een abonnementsvorm moet nemen. Ik zou het niet elke week aan huis willen. Gewoon sporadisch als ik eens wat minder inspiratie of tijd heb. Je kan je abonnement ook altijd even pauzeren 😉 

Zin om te proberen? Dat kan! Gebruik deze code FLEX9PD. Geldig tot 31 juli 2017. Enkel voor een abonnementsvorm te gebruiken, niet op een proefbox.  

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply