Big Plates / Hoofd, Groenten, Skinny, Veggie

Gevulde groenten

Dit is een heel eenvoudig gerecht, maar toch zo lekker. Kappertjes en olijven geven een lekkere smaak aan het groentenmengsel. Je kan in plaats van geitenkaas ook mozzarella of feta gebruiken, maar ik geef toch de voorkeur aan geitenkaas omdat de intense smaak van geitenkaas ervoor zorgt dat het groentengerecht echt niet saai wordt.

gevulde groenten

GEVULDE GROENTEN
Print
Ingrediënten voor 2 personen
 1. 2 paprika’s
 2. 1 courgettes
 3. 250 g kerstomaten, gehalveerd
 4. 1 el kappertjes, fijngehakt
 5. 1 el zwarte olijven, ontpit, gehakt
 6. gedroogde kruiden: oregano en basilicum
 7. peper & fleur de sel
 8. geitenkaas (crottin de chavignol)
Bereiding
 1. Neem 1 paprika en halveer die. Haal er de zaadlijsten en zaadjes uit. Snij de courgette doormidden en haal het vruchtvlees eruit met een parisiennelepeltje. Leg de helften paprika en courgette in een ovenschaal, bestrijk ze met een beetje olijfolie en zet ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 minuten.
 2. Neem de andere paprika en schil hem. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en snij hem in kleine blokjes. Bak aan in een scheutje olijfolie. Hak het vruchtvlees van de courgette fijn en doe het bij de paprika in de stoofpot. Laat de groentjes even aanbakken zodat ze zacht worden.
 3. Voeg er dan de gehalveerde kerstomaatjes bij, de kappertjes en stukjes olijven. Kruid het mengsel met gedroogde kruiden naar keuze. Ik vind oregano en basilicum hier goed bij passen. Zorg dat het groentenmengsel zacht is en vul de groenten er dan mee op. Leg er de stukjes geitenkaas op.
 4. Zet nu nog 15 minuten in de oven op 180°C.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

 
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply