Big Plates / Hoofd, Groenten, Herfst, Lente, Veggie

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes, selder en pecorino

Gevulde portobello komt wel eens vaker op tafel. Inspiratie voor dit gerecht haalde ik bij Ottolenghi. Eén van mijn favoriete kookboekauteurs. Hij doet bij deze portobellovulling taleggio, maar dat had ik niet in huis. Dus ik laat die gewoon even weg, want ook mozzarella zou een prima alternatief zijn, maar ook daarmee was mijn koelkast niet gevuld. Dit receptje is vrij eenvoudig. Perfect voor drukke avonden. Het vraagt gewoon een beetje tijd zodat alle ingrediënten hun smaak ten volle kunnen vermengen. Het is een onmisbaar ingrediënt in de keuken geduld. En laat nu net ongeduldigheid één van mijn slechtste eigenschappen zijn 😉

gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes, selder en pecorino-1

GEVULDE PORTOBELLO MET ZONGEDROOGDE TOMAATJES, SELDER EN PECORINO
Print
Ingrediënten voor 4 personen
  1. - 4 portobello's
  2. - 1 ui, fijngesneden
  3. - 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  4. - 3 stengels selder, in fijne blokjes
  5. - 1 doosje zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  6. - 50 g pijnboompitten, geroosterd
  7. - 50 g pecorino of parmezaan, geraspt
  8. - verse groene kruiden: munt, basilicum en platte peterselie, fijngehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paddestoelen met de bolle kant beneden op de bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven en rooster de paddestoelen ongeveer 10 minuten tot ze zachter worden.
  2. Doe een paar lepels olijfolie in een pan en smoor de ui, look en selder 10 à 15 minuten op een laag vuur tot ze gaar, maar niet bruin zijn. Voeg de zongedroogde tomaten toe en smoor alles nog een paar minuten. Schep er de pecorino, pijnboompitten en verse kruiden bij. Doe de vulling in de paddestoelen en zet ze nog 10 minuten in de warme oven.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply joke 22 april, 2016 at 17:45

    Superlekker! ­čÖé

  • Leave a Reply