Lente, Lunch, Veggie, Volle granen / Peulvruchten

Gevulde puntpaprika’s met quinoasalade

Heerlijke gevulde puntpaprika’s met quinoa en veel kruiden. Ik hou echt van puntpaprika’s want je kan er zo oneindig mee variëren. Om te vullen zijn ze zalig: gehakt, quinoa of enkel groenten en je hebt snel een lekkere maaltijd. Maar ook rauw zijn ze heerlijk. Fijnsnijden en gebruiken als salsa. Dat eet ik vaak als lunch en ik noem het mijn paprikasalsa. Je kan er vanalles bij doen, maar kappertjes, olijfjes en rodewijnazijn gaan er standaard in.

Hoe gaat het anders met jullie? Met mij best wel goed! Wel erg druk waardoor ik soms wat minder tijd heb om mijn gerechtjes te fotograferen, uit te schrijven en online te plaatsen, maar ik doe toch mij best om af en toe iets nieuws te posten. Time-management is niet mijn sterkste punt. En de tijd die ik na mijn werk over heb, gebruik ik vaak om te sporten. Hopelijk vinden jullie ook tijd om te sporten, want het geeft zoveel energie! 

Dit recept is helemaal van Jeroen Meus. Ik heb vaak de neiging om recepten als inspiratiebron te gebruiken en er dan mijn eigen draai aan te geven, maar dit leek me zo lekker dat ik het helemaal goed vond zo. Jeroen Meus is niet voor niet één van mijn favoriete koks.

gevulde-puntpaprikas-met-quinoa-3

GEVULDE PUNTPAPRIKA'S MET QUINOASALADE
Print
Ingrediënten voor 4 personen
 1. - 2 puntpaprika's
 2. - 4 dl groentenbouillon
 3. - 200 g Griekse feta
 4. - 150 g quinoa
 5. - 1 teentje look
 6. - ½ citroen
 7. - 1 bussel fijne kervel
 8. - ½ bussel platte peterselie
 9. - 60 g pijnboompitten
 10. - 4 eetlepels panko (grof Japans paneermeel)
 11. - scheutje olijfolie
 12. - peper & zout
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
 2. Spoel de quinoa en doe hem in een pot en voeg een dubbele hoeveelheid groentebouillon toe. Breng de zaadjes aan de kook. Als je merkt dat alle vocht is opgeslorpt, kan je eventueel nog wat water bij doen als de quinoa nog niet helemaal klaar is.
 3. Snij de zoete puntpaprika’s overlangs in twee. Voor de decoratie mag het steeltje eraan blijven. Verwijder de zaadjes en leg de halve vruchten in een ovenschaal. Druppel er een beetje olijfolie over en gaar ze gedurend 10 minuten in de oven van 200 °C, tot ze zachter zijn, maar tegelijk nog knapperig. (Hou de oven warm.)
 4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan (Schud de pitten regelmatig op en hou ze goed in de gaten.) Spoel de peterselie en de kervel schoon en laat de kruiden uitlekken. Pluk de taaiste stelen weg en snij de blaadjes matig fijn. Doe ze in een mengschaal en knijp er vers citroensap overheen. Pel de look en plet de teen tot pulp. Voeg de lookpulp en de pijnboompitten toe.
 5. Verbrokkel ook de feta in de kom. Meng alles en roer er de gare quinoa doorheen. (De feta zal een beetje wegsmelten in het mengsel.) Kruid de salade met versgemalen peper en wat zout. Voeg naar persoonlijke smaak extra citroensap toe.
 6. Vul de halve puntpaprika’s met een portie van de quinoasalade met feta en kruiden.
 7. Zet de ovengrill op.
 8. Strooi over elke gevulde puntpaprika een laagje panko. Druppel er nog een likje olijfolie overheen en schuif ze onder de hete grill, gedurende zo’n 10 minuten. (Tot ze een krokant korstje hebben.)
 9. Tip: Serveer de gevulde puntpaprika’s met een rucolasla.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Inez 2 december, 2016 at 21:12

  Haha, wij aten diezelfde paprika’s maandag! Wel echt héél lekker! ?

  • Reply Julie vwee 5 december, 2016 at 00:06

   idd, heel lekker he 🙂

 • Reply Hilde 7 december, 2016 at 17:34

  Keuken ruikt heerlijk, oogt mooi en bovenal super lekker!!!

  • Reply Julie vwee 10 december, 2016 at 18:51

   Thx Hilde voor dit leuke compliment 🙂

 • Reply Aurély 17 december, 2016 at 12:11

  Wat een leuk idée. Ik eet die paprika’s ook graag, maar weet nooit echt wat ik ermee moet doen.
  Dank je voor deze geweldige recept !

 • Leave a Reply