Apero & Hapjes, Groenten, Skinny

Glaasje met vers gepelde garnalen, mango, appel en courgette

Dit is een heerlijk en lekker fris hapje. Ook heel gezond en helemaal puur, zoals ik het graag heb!! Ik raad je aan om de garnalen zelf te pellen. De smaak en kwaliteit is echt zoveel beter dan de garnalen dat je kant-en-klaar koopt in de supermarkt. Het vraagt iets meer werk, maar het resultaat is zoveel beter.

Je zou het ook als voorgerecht kunnen serveren in een iets grotere portie.

glaasje garnalen met mango

GLAASJE MET VERS GEPELDE GARNALEN, MANGO, APPEL EN COURGETTE
Print
Ingrediënten voor 10 glaasjes
  1. 1/2 mango, in kleine blokjes
  2. 1/2 courgette, zonder zaadjes, in kleine blokjes
  3. 1 tomaat, ontpit en ontveld, in blokjes
  4. 1 rode appel, met schil, in kleine blokjes
  5. 400 g ongepelde garnalen, zelf gepeld
  6. zeezout
  7. notenolie
  8. olijfolie extra vierge
  9. groene kruiden: verse bladpeterselie en bieslook
Bereiding
  1. Snij de tomaat, courgette, appel en mango in heel fijne brunoise. Doe ze samen in een mengschaal. Kruid het groentemengsel met zeezout. Werk af met verse groene kruiden en werk af met een scheutje notenolie en een scheutje olijfolie van goede kwaliteit. Doe het groentemengsel in aperitiefglaasjes en werk af met de vers gepelde garnalen.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

glaasje met garnalen en mango, appel en courgette

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Hilde C. 6 januari, 2015 at 14:09

    Dank je wel voor dit receptje ! Ik heb dit met Kerstdag als hapje geserveerd en iedereen was vol lof. Meest gebruikte woorden waren “lekker”, “fris”, “gezond” !
    Groetjes

  • Reply marjolijn meers 7 januari, 2015 at 10:19

    Lekker hapje…heb dit op nieuwjaarsdag gemaakt..echt een aanrader !!

    • Reply julivwee 10 januari, 2015 at 18:43

      leuk om te horen Marjolijn

  • Reply Claudia 20 september, 2015 at 13:57

    vnv de familie op bezoek, dit apero hapje heeft de vorige keer in de smaak gevallen dus maak ik het nogmaals 😀 bedankt Julie om jouw lekkere receptjes te delen!

  • Reply Karen 19 december, 2016 at 19:52

    Ik zou graag dit hapje maken met nieuwjaar maar ik heb een vriendin die zwanger is. Is er een andere optie ipv de garnalen? want het hapje lijkt me wel heel speciaal en lekker 🙂

  • Leave a Reply