Apero & Hapjes

Hapje met verse vijgen, rauwe ham en mozzarella

Voor dit hapje komt mijn inspiratie van de leuke blog Hap & Tap. Ik heb dit gemaakt voor vrienden tijdens een etentje bij mij thuis en ze waren er heel enthousiast over. Vijgen kan je in heel veel gerechten gebruiken. Je kan ze als ontbijt eten, maar evengoed verwerken in een dessert. Ook deze carpaccio van vijgen als lunch is heerlijk. Of probeer eens deze gevulde vijgen met geitenkaas.

hapje met verse vijgen, ham en buffelmozzarella

HAPJE MET VERSE VIJGEN, RAUWE HAM EN MOZZARELLA
Print
Nodig voor 4 hapjes
  1. 1 rijpe verse vijg, in stukjes
  2. 2 sneetjes gedroogde ham, bv. Parma
  3. beetje buffelmozzarella, in stukjes
  4. afwerking: pijnboompitjes en blaadjes rucola
  5. dressing: 3 el olijfolie, 1 el citroensap en 1/2 el honing
Bereiding
  1. Snij de vijg in vier en dan in kleine stukjes en verdeel over vier kleine glaasjes of potjes. Scheur een beetje buffelmozzarela in stukjes en leg op de stukjes vijg. Snij de ham in kleine stukje en doe ook in het glaasje.
  2. Werk het glaasje af met geroosterde pijnboompitjes en enkele blaadjes rucola. Doe er net voor het serveren de dressing op.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply monique 22 december, 2014 at 18:25

    hapje ham

  • Reply De mooiste wijnen bij een feestelijk voorgerecht - 19 november, 2015 at 16:10

    […] Verse vijgen, rauwe ham en mozzarella Dit heerlijke voorgerecht straalt feestelijkheid uit! Ideaal om het kerstdiner mee te beginnen en uw gasten te verrassen met dit makkelijk te bereiden recept. Een wijn die perfect bij dit gerecht past is Wairau Pacific Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. Deze frisse, knisperende wijn met het rijpe zoetje in het midden combineert perfect met vijgen, en maakt uw kerstdiner zo nog onvergetelijker. Bekijk het recept hier. […]

  • Leave a Reply