Herfst, Salads, Veggie

Herfstsalade met wilde paddestoelen, asperges en artisjokken

Een lekkere salade voor de herfst met wilde paddestoelen, asperges en artisjokken. Je zou de salade eventueel nog kunnen afwerken met feta, maar parmezaan is even lekker. Voor de paddestoelen kan je kiezen welke soorten je gebruikt. Ik vind shiitakes heel lekker! Maar ook hoorn des overvloeds en cantharellen zijn lekker. Het schoonmaken is een beetje minder. Je borstelt ze best af met een speciaal borsteltje.

herfstsalade met paddestoelen, asperges en artisjokken

HERFSTSALADE MET WILDE PADDESTOELEN, ASPERGES EN ARTISJOKKEN
Print
Ingrediënten voor 2 personen
  1. 1 blik artisjokken, in stukjes
  2. 1 doosje mini-asperges
  3. 2 handjes veldsla
  4. 2 handjes jonge spinazie
  5. 250 g gemengde wilde paddestoelen, schoongemaakt
  6. 2 el witte wijnazijn
  7. 1 el honing
  8. 3 bosuitjes, in ringen gesneden
  9. beetje hazelnoten & walnoten, gehakt
  10. afwerking: bieslook en parmezaanschilfers
Voor de dressing
  1. 3 el olijfolie extra vierge
  2. 1 el witte wijnazijn
  3. 1 el hazelnootolie
  4. 1 tl mosterd
  5. 1 tl honing
  6. zwarte peper & fleur de sel
Bereiding
  1. Maak de sla schoon en doe ze in een slakom. Kruid ze met wat peper en fleur de sel.
  2. Snij de artisjokken in stukjes en verdeel ze over de salade.
  3. Maak de mini-asperges schoon. Snij de topjes eraf en bak ze aan in olijfolie. Kruid ze met peper en laat ze bakken tot ze beetgaar zijn.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de paddestoelen er kort in, bestrooi ze met zout en peper en blus af met een beetje witte wijnazijn. Giet er een eetlepel honing erover en bak dat even mee. Roer de bosuiringen erdoor.
  5. Verdeel de paddestoelen en asperges over de sla.
  6. Veeg de pan waar je net de paddestoelen hebt in gebakken schoon en rooster er de noten in. Strooi ze ook uit over de salade.
  7. Doe de dressing over de salade en werk ze af met wat schilfers parmezaan en fijngesneden bieslook.
Voor de dressing
  1. Doe een theelepel graanmosterd en een theelepel honing in een mengschaaltje. Doe er de olie en azijn bij en klop tot een dressing. Kruid met peper en zeezout.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

herfstsalade met wilde paddestoelen, groene asperges en artisjokken

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply