Breakfast

Homemade granola

Ik ben dol op mijn ontbijt met Griekse yoghurt, fruit en granola. Echt een aanrader om dit recept eens te proberen. Je hebt met deze hoeveelheden ongeveer een volledige pot granola in jouw voorraad kast staan. Makkelijk voor een drukke ochtend. Het mooie is dat het niet alleen waanzinnig lekker is. Het is vooral ook nog eens heel gezond door toevoegingen als lijnzaad, chiazaad, paranoten, speltvlokken, havervlokken etc. Hierdoor vult het ook goed en heb ik eigenlijk de hele ochtend geen honger meer. Het recept is echt zo gemaakt.

granola homemade

Eventueel kun je na het bakken van de granola nog wet gedroogd fruit zoals cranberries, rozijnen of vijgen toevoegen. Het leuke aan dit recept is dat je er ongelofelijk mee kan variëren. Gebruik dit als basis en voeg je eigen favoriete gedroogd fruit, zaden, pitten, noten en specerijen toe. Met de hoeveelheden kan je variëren. Je hoeft het eigenlijk allemaal niet af te wegen. Ik gebruik als basis altijd haver- en speltvlokken, dan voeg ik iets minder noten toe en dan pitten & zaden naar keuze.

HOMEMADE GRANOLA
Print
Ingrediënten voor 1 pot
  1. 125 g havervlokken
  2. 125 g speltvlokken
  3. ong 150 g noten (ik neem 50 g hazelnoten, 50 g amandelen, 35 g paranoten)
  4. 60 g pompoenpitten
  5. 50 g zonnebloempitten
  6. 30 g lijnzaad
  7. 20 g chiazaad
  8. snuifje zeezout
  9. 1 el specerijen (ik gebruik kaneel, maar kardemom, nootmuskaat, kruidnagel kunnen ook)
  10. 3 el zoetstof (ik gebruik ahornsiroop, maar honing of agavector kunnen ook)
  11. 2 el druivenpitolie (kokosolie en water kunnen ook, ik heb olie en een klein beetje water gebruikt)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schenk de vloeibare ingrediënten erover en gebruik je handen of een lepel om alles goed door elkaar te mengen tot de droge ingrediënten bedekt zijn met de nate.
  3. Strooi de granola uit over de bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven. Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt.
  4. Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit toevoegt.
  5. Bewaar in een goed afgesloten glazen pot. Het blijft minstens een maand goed.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

granola ontbijt

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply Lysanne 6 september, 2014 at 11:32

    Yum! Ik ben dol op Granola! Haha, meestal is de pot al leeg, voordat het überhaupt de yoghurt aanraakt 😉

    Liefs!

  • Reply Griet 1 februari, 2015 at 21:49

    Gisteren uitgeprobeerd en zeer geslaagd, makkelijk en lekker!!
    Thanks voor ’t recept.

  • Reply Leen 28 juli, 2015 at 21:34

    Al verschillende granolarecepten geprobeerd, maar niet altijd met succes. Nu komt deze net uit de oven en ruikt alvast heerlijk :-).

  • Reply carmen de pelsmaeker 16 augustus, 2015 at 09:36

    Granola ziet er echt lekker uit maar ik heb 1probleem…yochurt,melk,platte kaas mag
    ik echt niet.Is er iets anders waarmee ik granola kan eten?

    • Reply Julie vwee 17 augustus, 2015 at 21:16

      Ook geen geitenyoghurt of karnemelk ofzo? Keffir msh? Groetjes Julie

      • Reply Lettie 6 augustus, 2016 at 06:10

        That hits the target petflcrey. Thanks!

    • Reply Sabine 15 maart, 2017 at 09:10

      Je kan dit ook eten met alle plantaardige alternatieven voor yohurt of melk vb amandelmelk, notenmelk,…
      sojamelk, sojayoghurt, kokoscrème

  • Reply carmen de pelsmaeker 18 augustus, 2015 at 16:56

    neen geen melkprodukten,groetjes Carmen

  • Reply Nele Bossuyt 25 oktober, 2015 at 07:22

    Kan je ook andere olie gebruiken?

    • Reply Julie vwee 29 oktober, 2015 at 23:53

      ja hoor, gewone olie kan ook.

  • Reply tineke 5 juni, 2016 at 15:37

    Hoi Julie,

    dit is hier in huis een toppertje geworden. Ik heb enkel een vraagje: als je kokosolie gebruikt, neem je dan 2 el als hij nog hard is, of is het 2 el in vloeibare toestand (dit verschilt nl wel in hoeveelheid 2 el hard=6 el vloeibaar ongeveer bij mij)

    • Reply Julie vwee 14 juni, 2016 at 13:44

      Dat steekt allemaal niet zo nauw bij een granola recept. Je kan daar gewoon je zin mee doen. Soms gebruik ik zelfs geen kokosolie. Maar natuurlijk altijd wat lekkerder als er wel wat olie bij zit. Ik neem 2 kleine eetlepels hard.

      Groetjes Julie

  • Reply PARTY IN MY MOUTH - VITALINEA PLUS + RECEPT - Glam and Boyish 18 juli, 2016 at 07:15

    […] ochtends snel te kwakken in je potje Vitalinea Plus met wat granola. Ik gebruik trouwens altijd het recept van Hapjes Princess. Voor de lancering naar de bloggers toe kwam Vitalinea Plus uit met toppings […]

  • Reply TEST BLOGPOST – Wijvenshit 21 juli, 2016 at 15:29

    […] ochtends snel te kwakken in je potje Vitalinea Plus met wat granola. Ik gebruik trouwens altijd het recept van Hapjes Princess. Voor de lancering naar de bloggers toe kwam Vitalinea Plus uit met toppings […]

  • Reply Marie-Claire 31 januari, 2017 at 19:17

    Hoi,

    Waar vind ik speltvlokken? Of kan ik het vervangen?

    • Reply Julie vwee 16 februari, 2017 at 22:14

      Kan je vervangen door havermout 🙂

    Leave a Reply