Granola met griekse yoghurt! Love it! Echt een aanrader om dit ontbijt met granola, fruit en yoghurt eens te proberen. Je hebt met deze hoeveelheden ongeveer een volledige pot granola in jouw voorraad kast staan. Makkelijk voor een drukke ochtend. Het mooie is dat het niet alleen waanzinnig lekker is. Het is vooral ook nog eens heel gezond door toevoegingen als lijnzaad, chiazaad, paranoten, speltvlokken, havervlokken etc. Hierdoor vult het ook goed en heb ik eigenlijk de hele ochtend geen honger meer. Het recept is echt zo gemaakt.
Eventueel kun je na het bakken van de granola nog wet gedroogd fruit zoals cranberries, rozijnen of vijgen toevoegen. Het leuke aan dit recept is dat je er ongelofelijk mee kan variëren. Gebruik dit als basis en voeg je eigen favoriete gedroogd fruit, zaden, pitten, noten en specerijen toe. Met de hoeveelheden kan je variëren. Je hoeft het eigenlijk allemaal niet af te wegen. Ik gebruik als basis altijd haver- en speltvlokken, dan voeg ik iets minder noten toe en dan pitten & zaden naar keuze.
Place your image here.- - 125 g havervlokken
- - 125 g speltvlokken
- - ong 150 g noten (ik neem 50 g hazelnoten, 50 g amandelen, 35 g paranoten)
- - 60 g pompoenpitten
- - 50 g zonnebloempitten
- - 30 g lijnzaad
- - 20 g chiazaad
- - snuifje zeezout
- - 1 el specerijen (ik gebruik kaneel, maar kardemom, nootmuskaat, kruidnagel kunnen ook)
- - 4 el zoetstof (ik gebruik ahornsiroop, maar honing of agavector kunnen ook)
- - 2 el druivenpitolie (kokosolie en water kunnen ook, ik heb olie en een klein beetje water gebruikt)
- - Secret ingredient om dikke vlokken te hebben: eiwit
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schenk de vloeibare ingrediënten erover en gebruik je handen of een lepel om alles goed door elkaar te mengen tot de droge ingrediënten bedekt zijn met de nate.
- Heb je graag crunchy granola? Voeg wat eiwitten toen aan de noten. Dan plakt alles goed aan elkaar.
- Strooi de granola uit over de bakplaat en zet ze 20 minuten in de oven. Roer tijdens de oventijd een paar keer door met een lepel om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt.
- Haal uit de oven en laat afkoelen voor je gedroogd fruit toevoegt.
- Bewaar in een goed afgesloten glazen pot. Het blijft minstens een maand goed.
Lysanne says
Yum! Ik ben dol op Granola! Haha, meestal is de pot al leeg, voordat het überhaupt de yoghurt aanraakt 😉
Liefs!
Griet says
Gisteren uitgeprobeerd en zeer geslaagd, makkelijk en lekker!!
Thanks voor ‘t recept.
Leen says
Al verschillende granolarecepten geprobeerd, maar niet altijd met succes. Nu komt deze net uit de oven en ruikt alvast heerlijk :-).
carmen de pelsmaeker says
Granola ziet er echt lekker uit maar ik heb 1probleem…yochurt,melk,platte kaas mag
ik echt niet.Is er iets anders waarmee ik granola kan eten?
Julie vwee says
Ook geen geitenyoghurt of karnemelk ofzo? Keffir msh? Groetjes Julie
Lettie says
That hits the target petflcrey. Thanks!
Sabine says
Je kan dit ook eten met alle plantaardige alternatieven voor yohurt of melk vb amandelmelk, notenmelk,…
sojamelk, sojayoghurt, kokoscrème
carmen de pelsmaeker says
neen geen melkprodukten,groetjes Carmen
Nele Bossuyt says
Kan je ook andere olie gebruiken?
Julie vwee says
ja hoor, gewone olie kan ook.
tineke says
Hoi Julie,
dit is hier in huis een toppertje geworden. Ik heb enkel een vraagje: als je kokosolie gebruikt, neem je dan 2 el als hij nog hard is, of is het 2 el in vloeibare toestand (dit verschilt nl wel in hoeveelheid 2 el hard=6 el vloeibaar ongeveer bij mij)
Julie vwee says
Dat steekt allemaal niet zo nauw bij een granola recept. Je kan daar gewoon je zin mee doen. Soms gebruik ik zelfs geen kokosolie. Maar natuurlijk altijd wat lekkerder als er wel wat olie bij zit. Ik neem 2 kleine eetlepels hard.
Groetjes Julie
Marie-Claire says
Hoi,
Waar vind ik speltvlokken? Of kan ik het vervangen?
Julie vwee says
Kan je vervangen door havermout 🙂