Big Plates / Hoofd, Herfst, Lunch, Skinny, Veggie, Volle granen / Peulvruchten

Linzen, paddestoelen en geroosterde wortelen en a little confession about meself

Time to change. Sinds enkele maanden heb ik een enorme evolutie doorgemaakt. Een tijd geleden zat ik echt niet goed in mijn vel. Ongelukkig was ik niet, maar echt gelukkig was ik ook niet. Lopen was op die momenten mijn uitlaatklep. Het was iets waar ik goed in was. Iets dat ik graag deed. En hoe meer ik liep, hoe meer ik wou lopen. Een vicieuze cirkel op een gegeven moment. Ik was te obsessief bezig, te veel gefocust op rennen, te veel bezig met enkel alleen gezond eten. Echt niet meer gezellig hoor. Ik was altijd een heel sociaal persoon. Altijd in de mood voor een feestje en een drankje, maar zonder het zelf echt door te hebben, veranderde dat beetje bij beetje … :/ Ik zat liever thuis op de bank. Ik kwam niet meer graag buiten, voelde me slecht in mijn vel en ik herkende mezelf gewoon niet meer. Waar was die zelfzekere, goedlachse, spontane meid naar toe? De echte klik kwam er pas toen ik op een ochtend huilend in mijn auto zat. Een burn-out zei de dokter…. Ik schaamde me. Durfde het nauwelijks aan mijn vrienden en ouders vertellen, maar ik had geen greintje energie meer en uitrusten was dus de enige optie. Stiekem was ik een beetje opgelucht, want zelf had ik het eigenlijk echt niet onder ogen durven zien. Ondertussen zijn we maanden verder en nu kan ik gerust toegeven dat ik inderdaad een tikkeltje depri was. Vandaag heb ik opnieuw energie, kom ik weer buiten, ga ik op stap en geniet ik terug van alles en nog wat.

Mijn energie heb ik gelukkig opnieuw gevonden. Maar duizende vragen spoken echt nog door mijn hoofd. Ik heb me echt nooit vragen bij het leven gesteld. Ik was zorgeloos. Studeerde goed, maar eigenlijk was ik nergens echt goed in. Ik lijk altijd heel zelfzeker, maar diep van binnen schuilt een super timide en onzeker meisje. Gewoon omdat ik niet weet waar ik echt in uitblik en waar ik echt verder mee wil gaan … My Blogging Life heeft me gelukkig al erg doen evolueren. Het is pas nu dat ik mijn talenten zie en ontdek. Ik werk graag met eten, fotografeer graag, motiveer graag mensen en zou niets liever willen doen dan mensen coachen naar een gezonde en healthy lifestyle. Of zelfs ruimer dan dat. Ik wil mensen helpen het beste uit zichzelf te halen!!! Aan dat doel ben ik nu aan het werk. Op dit moment studeer ik natuurvoedingsadviseur en er zijn nog 1001dingen die ik nog zou willen studeren. Sport en voeding is bijvoorbeeld ook een combinatie die me super hard interesseert. Net omdat ik mezelf op dat vlak veel te kort heb gedaan. Ik ging extreem sporten om mezelf weg te cijferen, at veel te weinig met al die rennende kilometers en dacht dat ik pas echt gelukkig kon zijn als ik op mijn allermagerste was en net die combinatie lag aan de basis van mijn burn-out. Maar het bloggen bracht nog meer interesses naar boven. Sociale media en marketing is bijvoorbeeld ook een combinatie die me mateloos interesseert. Misschien zou ik ook wel graag iets in die richting doen. Nooit gedacht dat ik door het bloggen mijn talenten zou ontdekken en ontwikkelen. Ik herinner me als kind dat er altijd gezegd werd dat iedereen talenten had. Wel, ik vroeg me al meer dan 20 jaar af wat mijn talenten eigenlijk waren en het is pas nu dat ik ze beetje bij beetje begin te ontdekken. Ik heb nog een lange weg af te leggen en sta helemaal nog niet waar ik graag zou willen staan. 

Nu denk ik aan het moment toen ik na het middelbaar ging studeren. Een kleine 10 jaar geleden. Zoveel dingen die ondertussen zijn veranderd. Ongelofelijk hoe de tijd voorbij vliegt.  Elke dag beleef je het leven, ontmoet je mensen, zie je nieuwe dingen, maken we keuzes en evolueren we, … En heb je je ooit afgevraagd of je de juiste keuze maakt? Ik eerlijk gezegd nooit. Het is pas nu dat ik erover begin na te denken omdat ik aan zoveel dingen begin te twijfelen. Het maakt me alleen maar meer onzeker. Onzeker over de keuzes die ik nog moet maken, want geen idee of ik het juiste zal kiezen. Alleen de tijd zal dit uitwijzen …. En het lot! Het enige waar ik op dit moment echt in geloof. Soms gebeuren dingen omdat ze moeten gebeuren en achteraf vallen de puzzelstukjes meestal in elkaar. 

Ook food is één van de meest belangrijke dingen in mijn leven. Ik wil later een grote leefkeuken, waarin ik mezelf nog meer kan ontwikkelen. Vraag jij jezelf wel eens af waar je binnen 5 jaar zal staan? Ik wel! Eigenlijk zou ik het eens moeten neerschrijven. Eens je doel op papier staat, is de weg ernaar toe misschien een stuk eenvoudiger? Misschien is het net dat idee die me een beetje schrik aanjaagd. Dan is alles misschien zo concreet …. en is er geen weg meer terug? Of misschien weet ik het gewoon allemaal nog niet zo goed en kan ik het daarom niet op papier zetten? 

linzen, geroosterde wortelen en paddestoelen -2

LINZEN, PADDESTOELEN EN GEROOSTERDE WORTELEN
Print
Ingrediënten voor 2 personen
 1. - 140 g linzen
 2. - 1 takje tijm
 3. - 1 el dragonazijn
 4. - 3 el olijfolie
 5. - 1 sjalot, fijngesnipperd
 6. - 1 bakje paddestoelen
 7. - 1 portobello
 8. - 6 wortelen, gehalveerd
 9. - komijnzaad
 10. - komijnpoeder
 11. - platte peterselie
 12. - olijfolie
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wortelen zijn nogal hard om te roosteren in de oven. Dat lukt als je erg veel tijd hebt. Om wat tijd te besparen, halveer ik de wortelen in de lengte en blancheer ze 7 minuten in gezouten kokend water. Ik voeg bij het kookwater ook wat komijnzaadjes. Giet de wortelen af en laat ze uitlekken. Doe ze in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie, beetje komijnpoeder, peper en grof zout. Zet ze nu nog 10 minuten in een warme oven tot ze gaar zijn.
 2. Ondertussen kan je de linzen in licht gezouten water beetgaar koken. Ik voeg bij linzen ook altijd nog een takje tijm. In ongeveer 20 minuten zijn de linzen klaar. Giet ze af. Doe ze in een serveerschaal. Breng op smaak met peper en grof zout. Voeg 1 el dragonazijn toe en 3 el olijfolie. Roer eens goed door. Proef en voeg naar smaak nog dingen toe. Vaak doe ik bij linzen ook nog wat citroensap.
 3. Maak de paddenstoelen schoon. Snij in kleine stukjes. Bak ze kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg bij de linzen. Snipper de peterselie fijn en meng alles door elkaar.
 4. Serveer met de geroosterde paddestoelen.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
De afgelopen zes maanden waren voor mij dus echt heel lastig, maar ik heb mezelf weer een beetje beter leren kennen. Het voelt alsof ik uit een klein dal ben geklauterd. Ik ben opnieuw een stuk zelfzekerder geworden en geloof dat er nog veel nieuwe een mooie dingen op mijn pad zullen komen. Ik straal terug en daar ben ik echt heel blij voor !!! I’M BACK EN BETER DAN OOIT TE VOREN !! 

collage oktober confession

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Claudia 16 oktober, 2015 at 09:32

  No worries meid! De algemene ‘juiste’ keuze bestaat niet, je moet doen waar je jou goed bij voelt! Mensen veranderen, dus keuzes ook. Je kan voorbeeld wel doelen voor het komende jaar ‘short term’ opschrijven en die het jaar daarop nog eens bekijken en bijsturen. ‘Life is what happens while you were making other plans’ waarheid als een koe! Het belangrijkste is dat je je gelukkig voelt. Ik zelf weet ook niet waar ik naartoe wil, maar iedere nieuwe dag is een dag dat je nieuwe keuzes maken kan om je beter te voelen. En als je elke dag een stap zet waarbij je jouw voelt, kom je uiteindelijk wel op de juiste toekomstige bestemming aan. Ook dagen dat het eens wat minder gaat of je de weg kwijt bent, zijn niet erg…het zijn gewone kleine zijpaadjes waar je even jouw kompas moet herstellen of het wegenplan eens moet openleggen. Beter dat dan compleet verloren te lopen en op jouw 70ste te denken ‘wat loop ik hier nu eigenlijk te doen’, moet je maar denken! Kick some ass, you can do it! X

  • Reply Julie vwee 19 oktober, 2015 at 09:58

   Bedankt Claudia voor je mooie reactie! Doet me goed !!!

 • Reply Marleen 16 oktober, 2015 at 18:15

  Hoi July,

  Wat een eerlijke post.
  Ik lees je blog elke dag. Ik heb via je Instagram Account je inderdaad positief zien veranderen. Van vrij mager naar een goed,mooi lijf.
  Wat naar voor je,dat je met vragen rondloopt. Maar aan de andere kant gaan ze je ook helpen. Naar het vinden van jezelf
  Ik ven zelf van full-time werken naar een ‘thuisblijfmoeder’ gegaan met 4 kleine kindjes. En het maakt me zielsgelukkig. Op een dag werd ik wakker en wist ik,dit is mijn pad.
  Ik wens jou dit ook toe. Een dag waarop je kan zeggen,dit ben ik. En dit wil ik met mijn leven doen….
  Houd je taai.
  Liefs Marleen

  • Reply Julie vwee 19 oktober, 2015 at 09:58

   Amai zo leuk en mooi !!!! Veel succes! Blij dat je jouw keuze hebt gevonden.

 • Reply Chris | Perfect Housewife - to be 17 oktober, 2015 at 17:35

  Knap dat je hier zo eerlijk over durft te zijn, en stiekem ook wel een beetje herkenbaar. Maar door er zo open en eerlijk over te zijn ben je vast een voorbeeld voor anderen. Fijn dat je weer beter in je vel zit en je je levensenergie weer hebt teruggevonden! En het is altijd goed om nieuwe dingen te gaan ontdekken. Ik probeer nu vaker te denken “wat is het ergste wat er kan gebeuren” als ik moeilijke keuzes moet maken. Eigenlijk kan er nooit iets ergs gebeuren (want wat is er nou écht erg?) en tot nu toe ben ik altijd erg blij met mijn keuzes.
  Ik hoop dat je gauw je doelen helder hebt. Veel succes in ieder geval!

  • Reply Julie vwee 19 oktober, 2015 at 09:58

   Helemaal gelijk !!!

 • Reply Amina 17 oktober, 2015 at 20:47

  ??❤️❤️

 • Reply Annelies 18 oktober, 2015 at 21:28

  Hey Julie, nu pas je bericht gelezen. Blij om te zien dat je je intussen weer beter in je vel voelt.
  Ik herken het gevoel wel, ik had het een tijdje geleden ook erg moeilijk. Het gevoel van: Is dit het nu? Is dit wat ik wil? Maar het bloggen heeft mij ook geholpen, en ik ben er zeker van dat het jou ook op de goeie weg zet. Kijk maar eens wat je hier al bereikt hebt! Echt iets om fier op te zijn.
  En je doelen kennen, of wat je nog wilt doen in je leven, het is allemaal niet zo belangrijk. Ik denk altijd aan deze quote uit de song “Wear Sunscreen” van Baz Luhrmann:
  “Don’t feel guilty if you don’t know what you want to do with your life
  the most interesting people I know didn’t know at 22
  what they wanted to do with their lives,
  some of the most interesting 40 year olds I know still don’t.”
  <3

  • Reply Julie vwee 19 oktober, 2015 at 09:57

   Mooie reactie !!! Bedankt Annelies!

 • Reply Lise 19 oktober, 2015 at 10:42

  Zeer mooi en eerlijk artikel!

 • Reply britt 6 november, 2015 at 14:00

  Hey Julie,

  Je bent een grote inspiratiebron voor me, grotendeels voor lekkere gerechtjes, maar ook op persoonlijk gebied. Ik kon me helemaal herkennen in jou toen je het over je “verslaafd aan rennen”-gevoel had. Ik ben het ook geweest en bij mij was dit ook gekoppeld aan een laag zelfbeeld.
  Het probleem bij mij is echter dat ik niet “grijs” kan zijn, enkel zwart en wit. De witte periode was voor mij (althans, zo zie ik het nu) een gezonde periode. Een periode die momenteel een zeer verre droom is. De zwarte tijd waar ik nu in zit is er een van overeten, (nog) negatiever denken, kortom: een vicieuze cirkel. Herken jij dit ook een beetje? Heb je misschien tips om uit deze spiraal te geraken?
  Soms ben ik 1,5 week terug goed bezig, maar verval ik na één avond uiteten al in oude gewoontes. Dit omdat ik dan denk: “Ik heb al een hele avond ongezonde dingen gegeten, dan kan er nog wel wat bij, zo zal ik niet verder kunnen lijnen…”
  🙁

  Groetjes,
  Britt

 • Reply Ann Charlotte Creton 29 november, 2015 at 20:31

  Dag Julie,

  Sinds de trouw van Annelore volg ik je blog en geraak ik steeds geïnspireerd door je eten, recepten en gedrevenheid. Een echte “feelgoodblog” voor mij. Je little confession heeft me geraakt. Heel goed dat je er durft voor uit komen! Het leven is niet altijd even gemakkelijk… Een burn out is er vaak sneller dan je denkt. Weet dat je veel volgers hebt en mensen die naar he opkijken. Houd je goed meis!! Alles komt goed en wat je niet breekt, maakt je enkel maar sterker!
  Groetjes

  • Reply Julie vwee 29 november, 2015 at 20:59

   Zo lief!!! Doet me deugd om zoiets te lezen. Bedankt voor je super leuke reactie. Groetjes Julie X

  Leave a Reply