Lunch, Salads, Volle granen / Peulvruchten

Linzensalade met asperges, spinazie en gerookte makreel

Gerookte makreel is echt een smaakbom. De vette vis zit boordevol omega-3-vetzuren, dat goed is voor een gezond hartritme en bevat bovendien veel proteïne en mineralen als calcium, fosfor en magnesium. Deze vette vis combineer ik vandaag met calorie-arme ingrediënten zoals asperges en spinazie. Linzen bevatten veel eiwitten en vezels. Verder zijn het complexe koolhydraten die langdurig energie geven. Ik geef bijna altijd de voorkeur aan trage koolhydraten zoals linzen, bonen, peulvruchten of volkorenproducten.

linzensalade met gerookte makreel

LINZENSALADE MET ASPERGES, SPINAZIE EN GEROOKTE MAKREEL
Print
Ingrediënten voor 2 personen
 1. 100 g linzen
 2. 300 g gerookte makreel
 3. 2 handjes jonge spinazie
 4. 1/2 bos witte asperges
 5. 1/2 bos groene asperges
 6. 2 eieren, gekookt
 7. sap van 1/2 limoen
 8. 3 el olijfolie
 9. 1 el hazelnootolie
 10. 1,5 el appelazijn
 11. peper & zout (fleur de sel)
 12. 2 takjes tijm
Bereiding
 1. Kook de linzen zoals op de verpakking in ongeveer 35 minuten beetgaar. Doe in het water enkele takjes tijm en eventueel een takje rozemarijn. Giet de linzen af en laat ze uitlekken. Meng er de spinazieblaadjes onder zodat ze een beetje krimpen.
 2. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten. Als je ze 8 minuten kookt, zijn ze niet volledig hard gekookt, maar nog smeuïg vanbinnen. Zo vind ik ze het lekkerst.
 3. Kook de asperges beetgaar in gezouten water. De witte asperges hebben iets meer tijd nodig dan de groene dus doe eerst de witte in het water en voeg er na 5 minuten de groene asperges bij. Ze zijn gaar in ongeveer 10 minuten afhankelijk van de grootte. Snij de asperges in kleinere stukjes.
 4. Maak de dressing: klopt 1 tl mosterd, 3 el olijfolie, 1 el hazelnootolie, sap van 1/2 limoen en 1,5 el appelazijn. Kruid met peper en zout. Als je geen appelazijn hebt, kan je ook gewoon rode- of wittewijnazijn gebruiken.
 5. Voeg de linzen en spinazie in een mengschaal. Doe er de stukjes asperges bij. Haal het vel van de gerookte makreel en scheur in stukjes. Leg op de salade. Halveer de eieren en leg bij de rest van de salade. Kruid de salade met peper en fleur de sel. Sprenkel de dressing over de salade.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

linzensalade met asperges en gerookte makreel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Diede 21 mei, 2014 at 09:37

  Lijkt me super lekker! Ga ik onthouden!

 • Leave a Reply