Skinny

Nooit meer diëten met Sandra Bekkari

Ik ben al lang fan van Sandra Bekkari. Al lang voor de hele Pascale Naessens hype, was Sandra Bekkari al mensen aan het coachen naar een gezonde levensstijl. Uiteraard ben ik ook nog altijd fan van Pascale Naessens. Alleen ben ik gewoon niet zo streng voor mezelf als zoals het zou moeten zijn volgens de boeken van Pascale Naessens. Sandra Bekkari is met haar sana-methode iets losser, wat ik wel prettig vind. In 2010 ging ik voor het eerst naar een lezing van haar en sindsdien ben ik me verder gaan verdiepen in gezonde voeding. Voordien had ik nog nooit gehoord van glycemische index, keffir, lijnzaadolie, lijnzaad, chiazaad, zonnebloempitten, enz. Mijn eerste stap naar een gezonde levensstijl was een verandering in mijn ontbijt. Voordien at ik ’s morgens altijd boterhammen met choco. Ik at er zelfs meer dan goed voor me was. Er verdwenen vaak zes sneetjes brood met super veel nutella in mijn buik en de hele dag door bleef ik zin hebben in zoet. Die boterhammen werden aan de kant geschoven en werden vervangen door fruit met kefir, pitten en zaden. In het begin echt wennen, maar het werd op de duur een gewoonte en nu kan ik ’s morgens niet meer zonder mijn fruitontbijt. Begrijp me trouwens niet verkeerd. Ik wil zeker niet pleiten om vanaf nu geen brood meer te eten. Brood is echt niet ongezond !!! We eten er vaak gewoon te veel van. ’s Morgens boterhammen, ’s Middags een belegd broodje uit de supermarkt en ’s avonds weer tarwe in de vorm van pasta of aardappelen is vaak te veel van het goede. Daarom pleit ik gewoon voor een goede balans. Laat die broodmaaltijd één keer aan de kant en vervang die ’s morgens bijvoorbeeld door fruit. Combineer je fruitontbijt liefst met iets van eiwitten. Enkel fruit eten als ontbijt vind ik persoonlijk niet zo voedzaam. Maar nu meer over het boek nooit meer diëten.  

collage Sandra Bekkari boek

In 7 stappen naar een gezond, slank en energiek leven

We zijn ons allemaal bewust van gezond eten, maar voor veel mensen is het niet altijd gemakkelijk om ook effectief de omschakeling te maken. De vooroordelen ‘Saai’, ‘niet lekker’, ‘hongergevoel blijft’, zijn talrijk. Sandra met haar sana-methode bewijst dat het ook anders kan. Op basis van het oorspronkelijke mediterrane dieet, met natuurlijke voedingsmiddelen en een prominente plaats voor superfoods, biedt Sana een manier aan om een gezond voedingspatroon toe te passen in de dagdagelijkse keuken en laat ons eerlijk zijn wie zegt nee tegen de Mediterrane keuken. Ik ben er dol op. 

Sandra Bekkari heeft haar strepen als voedingsdeskundige al verdiend: met haar voedingsadviesbureau ‘Sana’ begeleidde ze samen met een team van consulenten al heel wat mensen naar een gezondere levensstijl. In haar boek ‘Nooit meer diëten’ brengt ze haar wetenschappelijk gefundeerde voedingskennis op een concrete en praktische manier naar de lezers. Een omschakeling in 7 stappen, waarbij de focus ligt op goede gewoontes die grote veranderingen kunnen teweegbrengen. Met aangepaste, eenvoudige recepten en een bijgevoegd werkboek om zelf je vorderingen bij te houden. 

collage boek sandra bekkari

Nooit meer diëten is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,95 euro. Info:http://www.borgerhoff-lamberigts.be

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 11 juli, 2015 at 11:35

  Klinkt als een inspirerend boek 😀 Ik ga binnenkort toch naar een boekenwinkel, eens kijken of ze het daar hebben 🙂

 • Reply joyce 11 juli, 2015 at 12:36

  Klinkt als een heel fijn en interessant boek! Ga ik op mijn to read lijstje zetten!

 • Reply Claudia 13 juli, 2015 at 09:56

  Klinkt me een heel interessant boek om eens te lezen! Merci voor de tip! Komt op mijn laatste van vakantielectuur te staan! 🙂

 • Reply Kathy 13 juni, 2016 at 09:19

  Helemaal herkenbaar 🙂 , ik was vorige week voor het eerst op een lezing van Sandra Bekkari, en ben ook helemaal overtuigd. Bedankt voor je inspirerende posts Julie!
  Groetjes,

 • Leave a Reply