Big Plates / Hoofd, Fitfood, One bowl, Skinny, Zomer

Ovenschotel met kip, spekjes en tomaten

Op drukke dagen is het leuk om snel iets in elkaar te flansen. Als ik weet dat ik ’s avonds laat thuis ben, zet ik soms de dag voordien een schotel klaar. Een schotel vol gezonde ingrediënten die je enkel nog de oven in hoeft te schuiven. Zalig is het om op drukke dagen te genieten van heerlijke, gezonde comfortfood. Deze ovenschotel met kip is lekker en op en top zomers door de tomaten. Tomaten zijn nu op hun best. De spekjes maken de schotel wat zoutig en lekker spannend. Ik serveer hierbij krielaardappelen met rozemarijn, look en tijm. Gewoon krielaardappelen in een ovenschotel doen. Wat teentjes look, takjes rozemarijn en tijm rond leggen. Kruiden met peper en grof zout. Eventueel nog wat provençaalse kruiden op strooien en zo de oven in schuiven. 

ovenschotel met kip, spekjes en tomaten IMG_0759

Eerlijk gezegd is dit gerechtje tot stand gekomen door Eline, de vriendin van mijn broer. Die wonen even bij ons en we kokkerellen vaak samen. Of apart. Ik voor haar en zij voor mij. Heel gezellig dus.

Ovenschotel met kip, spekjes en kerstomaten
Print
Ingredients
  1. Ingrediënten voor 4 personen:
  2. - 4 kipfilets
  3. - 4 tomaten, in partjes
  4. - 125 g zongedroogde tomaatjes
  5. - 1 ajuin, in stukjes
  6. - 250 g kerstomaten, gehalveerd
  7. - 125 g spekjes
  8. - 1 el mosterd
  9. - 2 gedroogde kruiden: oregano, basilicum & tijm
  10. - olijfolie
  11. - verse groene kruiden: basilicum en platte peterselie
Instructions
  1. Bereiding: 
  2. Snij de ajuin in grove stukken. Halveer de tomaatjes.
  3. Leg de kipfilets in een grote ovenschaal. Leg er de ajuin, tomaten en zongedroogde tomaten rond. Doe er een grote lepel mosterd bij, de spekjes, verse en gedroogde kruiden. Kruid af met goed wat peper en grof zout.
  4. Zet de schotel 45 minuten in een warme oven op 185°C. Afhankelijk van de grootte van de kipfilets. Bij mij waren het vrij grote kipfilets.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply Laura - Dagelijkse hap 11 augustus, 2015 at 09:38

    Oh jammie ik kan het al bijna ruiken! Ziet er echt overheerlijk uit 😀

  • Reply Sara 11 augustus, 2015 at 11:49

    Ziet er erg lekker uit! Nog een paar vraagjes: hoe lang steek je dan die krielaardappeltjes in de oven? Steek je die er gewoon samen met de kipschotel bij? En is het niet nodig om de kipfiletjes eerst even aan te bakken of gaan die rauw de oven in? Dank je wel!

    • Reply Julie vwee 12 augustus, 2015 at 20:48

      Bedankt 🙂
      Die krielaardappelen hebben wel even nodig hoor. Ik doe ze meestal in twee. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze gaar zijn. Maar reken toch zeker 35 minuten. Misschien nog wat meer … Je moet er eens in stekken en dan zal je snel voelen of ze al gaar zijn of niet. Eigenlijk kan je de aardappelen er op hetzelfde moment als de kip in steken. Ik heb de kip er rauw in gedaan, maar aanbakken kan ook hoor. Al vond ik dat in dit recept niet echt nodig.

  • Reply Valerie | More Than Squats 11 augustus, 2015 at 13:31

    Wat een hoop heerlijke recepten heb je staan. Heb je geen Bloglovin’?

    • Reply Julie vwee 12 augustus, 2015 at 20:46

      thx. Ja zit ook op bloglovin. bloglovin.com/julivwee

  • Reply Femke 11 augustus, 2015 at 20:40

    Wow. Did anyone say ‘heaven’? Dit klinkt zó lekker. En wat maak je trouwens ook prachtige foto’s. Echt super!

    • Reply Julie vwee 12 augustus, 2015 at 20:45

      bedankt! zo lief 🙂

  • Reply Jozefien 15 augustus, 2015 at 22:19

    Getest en goedgekeurd!

  • Reply Sofie 17 augustus, 2015 at 15:38

    Perfecte comfortschotel voor een frisse zomerdag als vandaag. Net voorbereid en straks alleen nog in oven. Smakelijk!!

    • Reply Julie vwee 17 augustus, 2015 at 21:15

      Super! Hopelijk was het goed.

  • Reply Nelly 18 augustus, 2015 at 18:29

    Net op ?! 2 aparte schoteltjes gemaakt -> voor mij met tonijn ipv kip want ik eet geen vlees en het was ook superlekker! (Alleen de tonijn niet te lang in de oven laten.) Toprecept!

    • Reply Julie vwee 20 augustus, 2015 at 09:32

      Leuk idee om met tonijn te maken 🙂

  • Reply denise 20 september, 2016 at 16:16

    ziet er allemaal zéér lekker uit

  • Leave a Reply