Big Plates / Hoofd, Groenten, Herfst, Skinny, Volle granen / Peulvruchten, Winter

Pittige linzensoep

Eén van de zaaaaligste gerechten tijdens kille wintermaanden is ongetwijfeld deze frissig, romige linzensoep. Ik bedoel hiermee niet echt romig zoals je misschien wel denkt. Normaal doet romig denken aan vet, zwaar en smaakvol. Want geef toe room geeft smaak. Hoe vettiger, hoe prettiger zeggen ze wel eens. Maar deze soep is toch romig en vol van smaak zonder zwaar op de maag te liggen. Eigenlijk is het een luchtig en heel smaakvol soepje. Ik bedoel hier met romig vooral vol van smaak en toch licht en gezond. Qua linzen kan je variëren. Voor soepen en curry’s zijn rode en bruine linzen ideaal. Deze soort kookt makkelijk tot pap. Groene en grijze linzen behouden hun vorm wel tijdens het koken.Linzen zijn vetarm en rijk aan eiwitten. Daarnaast bevatten ze meervoudige koolhydraten, vitaminen B, calcium, magnesium, ijzer, kalium en zink.

linzensoep-3

 

PITTIGE LINZENSOEP
Print
Ingrediënten voor 4 personen
 1. - olijfolie
 2. - 1 ajuin, fijngesnipperd
 3. - 1 teentje look, fijngesnipperd
 4. - 1 Spaanse peper, fijngesnipperd
 5. - 1/4 pompoen, in blokjes
 6. - 1 zoete aardappel, in blokjes
 7. - 1 rode paprika, in blokjes
 8. - 100 g groene boontjes, in blokjes
 9. - 1 hand spinazie
 10. - 1 tl currypoeder
 11. - 1 tl komijn
 12. - 1 tl harissa
 13. - 3 dl groentebouillon
 14. - 400 g tomatenblokjes
 15. - 100 gr rode of groene linzen
Bereiding
 1. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot. Stoof de ajuin, look en rood pepertje hierin aan. Snij de andere groenten in stukjes en laat ze één voor één meestoven in de pan. Voeg de curry, kurkuma en de harissa toe. Laat kort even meebakken.
 2. Voeg de linzen toe. En giet er de groentenbouillon bij tot de groentjes net onder staan. Doe het blik tomatenblokjes erbij. Laat alles 20 minuutjes sudderen. Het laatste moment kan je de spinazieblaadjes erbij doen zodat ze mooi slinken in de warme soep. Voeg wat zout toe en wees zuinig met peper, want de spaanse peper en harissa is vrij pittig.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marlotte 9 december, 2015 at 08:11

  Oeh yummie, ik ben dol op linzensoep. Normaal gesproken maak ik ‘m ietsjes anders, maar deze klinkt ook echt heerlijk. Ga ‘m snel eens uitproberen, als ik linzen in huis heb gehaald.

 • Reply Laura - Dagelijkse hap 9 december, 2015 at 10:18

  Ik doe linzen altijd in een salade, maar ik heb er nog nooit soep van gemaakt! Lijkt me best een lekkere afwisseling 😀

 • Reply Maren 15 december, 2015 at 21:13

  Ha julie!
  Weer n heerlijk gerechtje!
  Ik neem meestal soep mee naar mn nachtdienst, heel fijn verwarmend in de buik.
  Ik volg je blog graag!
  Lastig om trouw te blijven aan jezelf denk ik als je steeds aanbiedeingen krijgt van grote bedrijven! Hoop dat je je eigen inspiratie blijft gebruiken voor creatieve gerechten! Die vind ik de beste 🙂

  Heerlijk!

  Groetjes!

  Maren

 • Leave a Reply