ovenschotel met kip, tomaten en mozzarella-2
Big Plates / Hoofd, Fitfood, Vlees / Kip, Zomer

Pittige ovenschotel met kip, tomaten en mozzarella

Dit is zo’n ovenschotel dat wel vaker op tafel staat. Niet alleen omdat hij zo waanzinnig lekker is, maar bovendien is het erg weinig moeite om deze ovenschotel in elkaar te flansen. Stukjes kip gekruid met Provençaalse kruiden, paprika en cayennepeper. Rode ui, look en tomaten doe je bij de kip. Wat zongedroogde tomaatjes voor extra veel smaak. Afwerken met een laagje mozzarella, parmezaan en panko voor een lekker korstje. Goed kruiden met gedroogde kruiden en je ovenschotel is klaar om de oven in te gaan. Een dik halfuur later heb je waanzinnig lekker eten. De geur in mijn keuken kwam precies uit een lekker Italiaans familierestaurantje.

ovenschotel met kip, tomaten en mozzarella-4

Onlangs kreeg ik van Falksalt enkele potjes zoutschilfers toegestuurd en ik zou hier nooit niets over posten, mocht ik er niet wild van worden, maar echt zalig zeezout. Ze hebben 12 verschillende smaken en iedere toegevoegde smaak is 100% natuurlijk waardoor de aroma’s een heerlijke extra smaakbelevening geven bij elk gerecht. Bij deze ovenschotel met kip gebruikte ik wat extra Falksalt wild garlic. Look en warme tomaten kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. 

PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP, TOMATEN EN MOZZARELLA
Print
Ingrediënten voor 4 personen
  1. - 600 g kipfilet, in grote stukken
  2. - 2 teentjes knoflook, in stukjes
  3. - 2 kleine rode uien, in stukjes
  4. - 250 g kerstomaten, gehalveerd
  5. - 4 tomaten, in stukjes
  6. - 2 paprika's, geschild, in stukjes
  7. - 150 g halfgedroogde tomaten + de olie, uit blik
  8. - gedroogde kruiden: chili, cayennepeper, (gerookt)paprikapoeder, piment d'espelette, provençaalse kruiden, oregano, marjolein (kies maar zelf wat je erin wilt doen)
  9. - 2 tl sambal
  10. - 1 bolletje mozzarella
  11. - geraspte parmezaanse kaas
  12. - panko
Bereiding
  1. De kipfilets heb ik in iets kleinere stukjes gedaan. De kleintjes heb ik gehalveerd. De grote kippeborsten in drie gesneden. Kruid ze goed met wat gedroogde kruiden naar smaak. Ik heb er (gerookt)paprikapoeder, cayennepeper en Provençaalse kruiden over gestrooid. Leg de stukken kip in een grote ovenschaal.
  2. Snij de rode ui en look in stukjes en voeg bij de kip. Doe er de stukjes tomaat en paprika bij en het doosje gedroogde tomaatjes. In de zongedroogde tomaatjes heb ik vlug mijn mes eens ingezet en voeg bij de andere ingrediënten.
  3. In plaats van olijfolie bij de schotel te doen, doe ik er de olie van de zongedroogde tomaatjes bij. Je hoeft er niet al de olie bij te doen. Een beetje is voldoende, zodat de kip en tomaatjes wel goed bedekt zijn met een laagje olie. Kruid ook alles nog verder met gedroogde kruiden naar smaak en om alles wat pittig te maken doe ik er nog 2 tl sambal bij. Meng alles goed. Dat doe ik met mijn handen. Dat mengt makkelijker dan met een lepel, want mijn schotel zit behoorlijk vol.
  4. Bovenop leg ik nu wat plakjes mozzarella en werk ik af met wat parmezaan en panko. De panko zal zorgen dat je een harder korstje krijgt.
  5. TIP: wees niet te zuinig met gedroogde kruiden. De schotel mag goed wat smaak hebben. En de sambal zorgt voor pit dus als je het graag wat pikant hebt, voeg dan nog wat extra toe.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply Laura - Dagelijkse hap 10 augustus, 2016 at 13:08

    Klinkt echt super lekker! Voor mij is het nu nog te warm voor ovenschotels, maar ons tropische klimaat kennende kunnen we dit volgende week al gaan maken xD

  • Reply Laura 11 augustus, 2016 at 17:44

    Dat ziet er lekker uit! Deze wil ik zeker eens proberen.
    De ovenschotel moet een halfuurtje in de oven maar op hoeveel graden?
    Alvast bedankt! En ik kijk er naar uit om nog receptjes uit te proberen.

    • Reply Julie vwee 16 augustus, 2016 at 09:08

      Hangt echt af van de oven en hoe groot de stukken kip zijn en hoe dik alles ligt. Minimum een halfuurtje. Die van mij heeft er 40 minuten in gezeten.
      Leuk om te horen :)

      Groetjes Julie

  • Reply Janny 22 augustus, 2016 at 16:59

    Wij hebben gisteren zitten smullen van deze ovenschotel, een aanrader!

    • Reply Julie vwee 29 augustus, 2016 at 10:12

      Zo leuk om te horen :)

  • Reply Ellen 23 augustus, 2016 at 16:31

    Overheerlijk was dit! Wij hebben de kip vervangen door balletjes. Vingers en duimen afgelikt! :-)

    • Reply Julie vwee 29 augustus, 2016 at 10:12

      Leuk om te horen :)

  • Reply Gluren bij de buren: TO READ - Happy, Food & Moving Feet 26 augustus, 2016 at 07:04

    […] Pittig dinertje van Hapjesprincess – Pittige ovenschotel met kip, tomaten en mozzarella […]

  • Reply Ellen Roels 6 september, 2016 at 17:50

    mmmm, ziet er heel erg lekker uit! Op hoeveel graden zet ik de oven?

    • Reply Julie vwee 13 september, 2016 at 21:16

      Op 180°C

  • Reply sofie 13 september, 2016 at 18:27

    De schotel zit nu in de oven. Heel erg benieuwd naar de smaak en vooral naar de geuren van dat Italiaans restaurantje

    • Reply Julie vwee 13 september, 2016 at 21:16

      Hopelijk was het lekker :)

  • Reply Jolien Vleugels 13 september, 2016 at 19:59

    Ik zou dit receptje willen uitproberen. Alleen zie ik niet meteen staan op hoeveel graden dit moet en hoelang? :)

    • Reply Julie vwee 13 september, 2016 at 21:15

      Ja hoelang kan ik niet goed zeggen, is afhankelijk van je oven en van hoe groot de stukken kip zijn en hoe dik alles ligt. Ikzelf heb het op 180°C in de oven gestoken gedurende ongeveer 40 minuten.
      Groetjes Julie

  • Reply Marian 6 november, 2016 at 20:52

    Dit is zoooooo waamzinnig lekker!! Maak het regelmatig. Dank je wel voor het recept

    • Reply Julie vwee 14 november, 2016 at 10:36

      Leuk om te horen :)

  • Reply Klara 9 november, 2016 at 11:40

    Alweer een toppertje Julie :-) ! Super gemakkelijk, snel én gezond. Steeds leuk om gerechtjes klaar te maken van op jouw blog. X Klara

    • Reply Julie vwee 14 november, 2016 at 10:36

      Leuk om te horen :)

  • Reply Marie-Claire 7 februari, 2017 at 13:38

    Hoi,
    Ik zou hem op voorhand maken. Denk je dat dit kan? laat ik hem dan garen en erna opnieuw opwarmen?

    • Reply Julie vwee 16 februari, 2017 at 22:13

      Ja, kan zeker op voorhand, alleen zorgen dat de kip niet te lang in de oven blijft, anders wordt ze taai :)

  • Reply An 4 maart, 2017 at 22:38

    net klaargemaakt, ze vonden het lekker!! Wel 40 minuten in oven want na half uur toch niet gaar

  • Leave a Reply