Lunch, Salads, Skinny

Salade met avocado, granaatappel en geitenkaas

Ik moet bekennen dat ik mijn lunch de laatste tijd wat heb verwaarloost. Maar deze salade met avocado, granaatappel en geitenkaas is mijn redder in nood. Sinds ik mee doe aan de 8 weeks to hot pants, ben ik me opnieuw meer bewust aan het worden hoe belangrijk de lunch wel niet is. Voor het werk ben ik altijd op weg. Ik leef overdag in mijn auto dus ik moet mezelf nu verplichten om op voorhand mijn lunchpakket samen te stellen. Dit is zo’n lunchgerecht dat je heel gemakkelijk de avond voordien kan maken. Neem een voorraadbakje mee naar het werk of in de wagen en je hebt een super gezonde lunch. De avocado zorgt voor de nodige gezonde vetten en de geitenkaas bevat lekker veel eiwitten. 

gezonde lunch salade met granaatappel, avocado en geitenkaas

Salade met granaatappel, avocado en geitenkaas
Print
Ingredients
 1. 1 granaatappel
 2. 1 avocado, in blokjes
 3. 1 rode ui, fijngesnipperd
 4. 250 g kerstomaten, fijngesnipperd
 5. 1 vers geitenkaasje
 6. verse groene kruiden: peterselie, munt en bieslook
 7. peper en grof zout
 8. olijfolie
 9. sap van 1/2 limoen
Instructions
 1. Halveer de kerstomaten. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel. Meng alle ingrediënten in een slakom. Snipper de groene kruiden fijn een meng bij de salade. Werk af het met sap van 1/2 limoen, olijfolie en peper en grof zout. Scheur de verse geitenkaas in stukjes en meng bij de salade.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
 Heb jij al iets klaar gemaakt van mijn blog? Laat het me dan zeker weten via instagram, facebook of twitter 
Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply An 17 april, 2015 at 12:08

  Hoeveel geitenkaas ? want dat staat niet tussen de ingrediënten ;-).
  Groetjes
  An

  • Reply julivwee 17 april, 2015 at 12:35

   Goh dat kies je zelf. Meestal koop ik in de (kaas)winkel een vers geitenkaasje en dat is altijd ideaal voor 2 personen à 3 p. Voor 1 p mag je volgens mijn ongeveer 45g rekenen.

 • Reply Yvon 17 april, 2015 at 13:44

  Dit lijkt mij een heerlijk recept voor de zomer, bedankt!

  ps. mooie fotos!

 • Reply Judith - myfoodblog.nl 18 april, 2015 at 10:23

  Wat een goed idee! Ik probeer ook steeds vaker zelf lunch mee te nemen, lekkerder en gezonder!

 • Reply Naomi de Jong 19 april, 2015 at 23:02

  Dat is een heeeeerlijke salade, ben gek op de ingrediënten, op de kleuren en vooral op de combinatie 😉
  Ziet er ook weer mooi uit!
  Groetjes, Naomi

 • Reply Helena 22 april, 2015 at 15:55

  Mooi! Maar wordt de avocado niet te bruin als je dit de avond ervoor klaarmaakt? Dat heeft mij altijd tegengehouden om avocado in mijn lunchpakket te steken.. hoe jammer ik dat ook vind. Misschien gewoon eens proberen natuurlijk.. kan maar 1x tegenvallen.

  • Reply julivwee 24 april, 2015 at 21:49

   Je moet er een beetje citroen op doen om de groene kleur te behouden.

 • Reply Leen 24 april, 2015 at 12:46

  Deze week gegeten en superlekker, ga ik zeker opnieuw maken!

 • Reply Pol 26 mei, 2015 at 21:04

  Super, in kleine portietjes bij de apéro met een glaasje cava…
  Dit wordt een klassiekertje hier.

  • Reply Julie vwee 28 mei, 2015 at 20:57

   leuk om te horen 🙂

 • Reply Karolien 1 december, 2015 at 20:42

  Salade was super lekker! Had geen geitenkaas (ben ook niet echt fan) dus heb feta genomen en heerlijk! Net je blog ontdekt en nog heel veel receptjes uit te proberen 🙂

  • Reply Julie vwee 1 december, 2015 at 22:01

   Zo leuk om te horen 🙂

 • Reply Tine 28 juni, 2016 at 10:41

  Heb dit gerechtje gebruikt voor een brunch. Iedereen vond het fantastisch! Het limoensap zorgde ervoor dat het er zelfs de dag nadien nog super lekker uitzag.

 • Reply Salade met geitenkaas, granaatappel en avocado – MrsPetiteFeet 16 juli, 2016 at 17:07

  […] is een receptje van Hapjesprinces. Ik heb zachte geitenkaas gebruikt, omdat dit zo’n lekker smeuïg sausje is voor dit slaatje. […]

 • Leave a Reply