Fitfood, Lente, Salads

Salade met kerstomaten, mozzarella, groene asperges en krokante ham

Dit is een heerlijke zomerse salade met kerstomaten, mozzarella en krokante ham. Maar he, waar is die zomer naar toe ??? Ik mis het zonnetje. Dan maar een beetje de zon op mijn bord toveren met deze salade. Eigenlijk is het een variatie op de tomaat-mozzarellasalade. De ham heb ik in de oven krokant laten worden. Heerlijk, zo’n crunch in een salade. Ik heb de salade afgewerkt met een dressing van olijfolie, citroensap en balsamicoazijn.

salade met mozzarella, tomaat, asperges en krokante ham

SALADE MET KERSTOMATEN, MOZZARELLA, GROENE ASPERGES EN KROKANTE HAM
Print
Ingrediënten voor 2 personen
  1. 100 g rucola
  2. 200 g gemengde salade
  3. 1 bolletje buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
  4. 250 g kerstomaten, gehalveerd
  5. 6 groene asperges, beetgaar
  6. 1/2 blik artisjokharten, op olie
  7. 1,5 el zwarte olijven, gehalveerd
  8. 6 sneetjes ham
  9. geroosterde pijnboompitten
  10. peper en grof zout
  11. verse basilicum
dressing
  1. 3 el olijfolie
  2. 2 el balsamico
  3. sap van 1/2 citroen
  4. peper en grof zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en zet ze in een warme oven gedurende 10 minuten tot de ham krokant is geworden. De sneetjes ham mogen gerust in een bolletje op de bakplaat gelegd worden.
  2. Kook de groene asperges beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken in koud water. Snij de asperges in kleine stukjes en doe bij de salade.
  3. Neem een mengschaal en doe daar de salade in.
  4. Halveer de kerstomaten, olijven, artisjokharten en doe ook bij de salade. Scheur de mozzarella in stukjes doe bij de rest van de ingrediënten. Kruid met peper en grof zout. Werk af met verse basilicum. Doe er een beetje sap van een citroen op. Wat olijfolie van goede kwaliteit en een beetje balsamico. Werk af met pijnboompitjes, lepel er wat van de dressing op en serveer de salade
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

salade korkante ham, mozzarella, tomaat en asperges bord

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sofie 10 augustus, 2015 at 20:48

    Dag Julie,
    Gisteren dit receptje geprobeerd met gegrilde courgette ipv artichok. Ventje is normaalgezien geen fan van slaatjes maar dit mag ik nog op de menu zetten! Ah ja, voor hem had ik er ook nog wat parmezaan schilfers bijgevoegd. Beetje overdaad misschien maar ja, het heeft gesmaakt!
    Groetjes,
    Sofie

    • Reply Julie vwee 10 augustus, 2015 at 22:52

      Heerlijk en leuk om te horen dat je man het ook lekker vond ­čÖé

    Leave a Reply