Apero & Hapjes, Kookworkshops, Vlees / Kip

Aperitiefhapje: Salade van gerookte eend met balsamico

Deze salade van gerookte eend met balsamico is een lekkere voorafje of hapje. Ikzelf vind het ideaal om het als hapje op te dienen. Je kan het zowel in de zomer als in de winter geven. Zorg dat de dragonazijn goed door smaakt en doe voldoende dressing op de salade. Als je gasten hebt, kan je alles vooraf voorbereiden en op het moment van serveren doe je gewoon nog de dressing op de salade. Dit moet je echt à la minute doen anders zal je salade er helemaal niet meer smakelijk uit zien.

We maakte dit heerlijke gezonde hapje op de kookworkshop van juni bij La Boca.

IMG_5522

APERITIEFHAPJE: SALADE VAN GEROOKTE EEND MET BALSAMICO
Print
Ingrediënten voor 4 personen
  1. 4 handje rucola
  2. 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  3. balsamicoazijn
  4. olijfolie
  5. dragonazijn
  6. peper en grof zout
  7. 16 sneetjes gerookte eendenborst
Bereiding
  1. Was de rucola en maak ze droog. Snij de sjalot heel fijn en meng met balsamico, dragongazijn en olijfolie. Neem olijfolie van goede kwaliteit. Zorg dat de dragonazijn goed door smaakt. Kruid af met peper en grof zout.
  2. Schik de rucola op een bord en leg op elk bordje 4 sneetjes eendenborst. Krul ze een beetje op. Werk af met de dressing en eventueel nog wat zwarte peper.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

IMG_5525

bron: La Boca Desselgem

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply