Speltmuffins met bramen-5
Breakfast, Skinny, Sweets / Less Sugar

Suikervrije speltmuffins met bramen

Goeiemorgen! Als dit receptje online komt, hebben mijn vriend en ik eens een vrije zondag!!! Zaaaaaaaalig gewoon! Ik weet nog niet echt hoe we onze dag gaan invullen, maar sowieso eens gewoon lekker lang in bed blijven liggen. Want dat zit er helaas nooit in. Dagen dat hij vrij is, moet ik werken en omgekeerd. Maar vandaag niet! Vandaag zijn we samen gewoon vrij. Genieten dus! Net zoals je kan genieten van deze suikervrije speltmuffins met bramen. Het recept heb ik al maanden geleden gemaakt, maar het is er nog niet van gekomen om het online te plaatsen. Erg hé! 

Deze speltmuffins zijn gemaakt met bananen, speltbloem en zomerse braambessen. En dit allemaal zonder suiker! Een gezonde versie van muffins maken vind ik helemaal niet zo evident.  Meetal blijven ze altijd wat plat, maar smaken ze uiteraard wel lekker. Maar deze gingen echt goed omhoog en de smaak was nog beter dan anders! Ik weet niet hoe het komt. Misschien heb ik gewoon geluk gehad. Ze deden me denken aan die grote, dikke muffins uit de Starbucks, waar ontbijten met muffins perfect normaal is. Alleen zitten die vettige muffins uit de Starbucks bomvol suiker. Ik vind die zelfs helemaal niet lekker daar! Voor koffie ga ik er graag, maar hun gebakjes zijn echt grote suikerbommen!! Gelukkig kan je van mijn suikervrije speltmuffins met bramen ongegeneerd eten. Ja, ze kunnen zelfs als ontbijt zonder dat je bloedsuikerspiegel de hoogte is schiet. Ze zijn zonder toegevoegde suikers en zonder roomboter en toch lekker luchtig en vol van smaak. 

Speltmuffins met bramen

SUIKERVRIJE SPELTMUFFINS MET BRAMEN
Print
Ingrediënten voor 6 muffins
  1. - 2 rijpe bananen
  2. - 2 eieren
  3. - 175 g speltbloem
  4. - 2 tl kaneel
  5. - 2 tl bakpoeder
  6. - 1 tl zout
  7. - 35 g kokosolie/boter
  8. - 12 braambessen
  9. - handje gehakte walnoten
Bereiding
  1. Plet de bananen. Meng met de eieren, speltbloem, kaneel, bakpoeder, zout en kokosolie tot een deeg. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvormpjes. Vul ze met de het deeg, maar doe ze nog niet helemaal vol. Steek in elke muffin nu 2 bramen en wat gehakte walnoten. Doe nu op elke muffin wat extra deeg en eindig met wat gehakte walnoten bovenop. En als je vindt dat er nog te weinig bramen inzitten, kan je er nog eentje bij doe. Maar 2 à 3 bramen per muffin is normaal wel genoeg.
  2. Steek ze in de oven op 175°C gedurende 20 minuten of tot ze gaar zijn.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/
Previous Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply liesbeth christiaens 15 maart, 2017 at 13:32

    Hallo! Zou dit recept ook lukken met boekweitmeel of liever niet?

    • Reply Julie vwee 16 maart, 2017 at 10:00

      Ja, dat zou wel lukken :)

    Leave a Reply