tagliata
Big Plates / Hoofd, Healthy Cooking, Mini / Voor

Tagliata met rucola, tomaatjes, parmezaan en scotch beef

Eén van mijn favoriete gerechtjes met vlees is tagliata. Ik eet het liefst puur en onbewerkt en hou niet zo van steak met frietjes en een romig pepersausje bovenop. Geef mij maar een puur stukje Scotch Beef met rucola, kerstomaatjes en parmezaan. Dit stuk Scotch Beef PGI is grasgevoerd vlees. Deze runderen uit Schotland eten het hele jaar door uitsluitend gras. Dit maakt het vlees zowel gezonder als duurzamer. Het recept is heel eenvoudig, enige voorwaarde is uiteraard dat je dit stukje vlees in perfect gebakken schijfjes serveert. Heb je moeite om vlees perfect te bakken? Probeer dan eens deze app Perfect Steaks and Roasts, die je helpt om je vlees de perfecte cuisson te geven.

tagliata met scotch beef

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 stuk Scotch Beef (staartstuk)

– 250 g kerstomaten

– 1 doosje zongedroogde tomaatjes

– een handje pijnboompitten  

– olijfolie

– balsamico

– een zakje rucola

– peper & grof zout

optioneel: tagliatelle

Bereiding

Haal het vlees ongeveer 1 uur op voorhand uit de koelkast en laat het op een bordje rusten. Zo is het vlees na het bakken niet koud vanbinnen.

Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in de pan met boter. Het vlees moet vanbinnen rosé zijn. Afhankelijk van de dikte van het vlees bak je het ongeveer 2-3 minuten per kant.

Haal het vlees van het vuur en laat even rusten op een bord onder aluminiumfolie.

Ondertussen halveer je de kerstomaatjes en meng je ze met olijfolie en balsamico. Kruid met peper en grof zout en werk af met wat geroosterde pijnboompitten. 

Snijd het vlees in plakken  van ongeveer 1/2 cm en waaier ze over de borden.

Garneer de rucola, schilfers parmezaanse kaas, de kerstomaatjes, gedroogde tomaatjes, pijnboompitjes erover en maak af met wat dressing van olijfolie en balsamico of wat balsamico creme. 

Serveer de tagliata met tagliatelle.

Buon appetito!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply biekep_biezonder 23 januari, 2017 at 22:08

    Ohja, ik eet dat ook keigraag! Het water loopt me al in de mond!

  • Leave a Reply