Veggie

Zuiderse soep met chorizo en kikkererwten

Dit gerecht komt uit ‘Dagelijkse Kost’ met Jeroen Meus. Het is een eenvoudige Spaanse soep die vol van smaak is door de onvervangbare chorizo erin en malse, voedzame kikkererwten. Lekker met knapperige sneetjes stokbrood en een zelfgemaakte tapenade.

zuiderse soep met chorizo en kikkererwten

ZUIDERSE SOEP MET CHORIZO EN KIKKERERWTEN
Print
Ingrediënten voor 4 personen
  1. 2 l kalfsfond
  2. 200 g chorizo
  3. 250 g kikkererwten (in blik)
  4. 400 g tomatenblokjes (blik)
  5. 70 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  6. 3 uien
  7. 3 wortels
  8. 4 stengels selder
  9. 2 teentjes knoflook
  10. enkele blaadjes laurier & tijm
  11. een takje peterselie
  12. oregano (ik heb gedroogde genomen)
  13. olijfolie
  14. cayennepeper
  15. paprikapoeder
  16. zout
Bereiding
  1. In plaats van kalfsfond kan je ook vleesbouillon gebruiken.
  2. Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Snij de chorizo in blokjes.
  3. Doe een scheutje olie in een grote stoofpot en bak daarin de stukjes chorizo op matig vuur. Roer regelmatig en zet dan het vuur zachter.
  4. Pel de uien en snipper ze fijn. Doe de uien bij de chorizo en laat meestoven op zacht vuur. Plet de look tot pulp en doe bij de rest in de stoofpot.
  5. Doe nu ook de blokjes wortel en selder erbij en laat de groenten enkele minuten meestoven.
  6. Schep er de geconcentreerde tomatenpuree bij en roer. Laat de puree een minuutje meebakken op zacht vuur zodat de rauwe smaak van het concentraat verdwijnt.
  7. Doe het blik kikkererwten bij de groenten (spoel ze eerst goed af onder koud water) en giet er daarna de ingeblikte tomatenstukjes bij. Voeg dan de kalfsfond toe.
  8. Maak een ‘bouquet garni’ van laurier, tijm en peterselie. Bind de kruidentuil vast met keukentouw en gooi in de pot.
  9. Zet het deksel op de pot en laat de soep zo’n 45 minuten sudderen op zacht vuur.
  10. Proef de soep en werk ze af met een snuifje zout en wat cayennepeper en wat parmezaan schilfers.
Hapjes Princess http://www.hapjesprinces.be/

 
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply